Wij delen kennis en ervaringen

Nancy Lamboo: 'Snel even meedenken of een keuze maken? Bel of mail mij!'

"Dagelijks informeer en adviseer ik werkgevers op het gebied van arbeidsgerelateerde zorg. Leden van de WENB en de WWb benaderen mij met hun vragen over het inzetten van een of meerdere gezondheidsoplossingen."

Nancy Lamboo

Een paar voorbeelden:

  • Laatst sprak ik een werkgever die met een hoog ziekteverzuim kampte. De betrokken bedrijfsarts had aangegeven dat er écht iets moest gebeuren, want "het kon zo niet doorgaan". Dat hoge ziekteverzuim trad vooral op bij wat oudere werknemers in de werkplaats, die al jaren fysiek zware werkzaamheden uitvoeren.

    De werkgever zocht een zorgaanbieder die kon helpen met advies, maar ook de werkzaamheden in de werkplaats zou bekijken. Na afstemmen met de zorgaanbieder heb ik geadviseerd om een training in fysieke belasting in te zetten. Deze leert medewerkers om de gezondheidsrisico’s van deze belasting te herkennen, beperken en voorkomen. Tijdens deze training wordt stilgestaan bij de factoren die invloed hebben op de gezondheid. Maar ook, heel praktisch, wat gezonde werkhoudingen en -technieken zijn.

  • Een andere werkgever belde voor een medewerker die nog niet ziek thuis was, maar wel heeft aangegeven dat hij “het even niet meer zag zitten” en voelde dat hij het werk mentaal niet meer aan kon. De werkgever wilde graag helpen en voelde zich schuldig, omdat dit een goede en gewaardeerde medewerker is die al jaren de moeilijke of lastige klussen kreeg toebedeeld.

    Ik heb informatie gegeven van de 'Veerkrachtwijzer': een coachingstraject voor werknemers om beter gebruik te maken van hun eigen kracht, om mentaal sterk(er) te staan in een veranderende of onzekere werk- of leefomgeving. Zij leren de regie te nemen, oplossingen te bedenken, keuzes te maken en te 'sturen' op plezier in hun werk en leven.

We helpen je graag om een projectaanvraag 'Budget Fit & Vitaal' vorm te geven. Niet ingewikkeld, maar ik maak je even wegwijs en vertel nog wat over de voorwaarden. Op meerdere momenten dit jaar organiseren we samen met WENB online open spreekuren voor HR. Hier kun je terecht met allerhande vraagstukken over gezondheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

De eerste open spreekuren vinden plaats in februari 2021 (meld je snel aan)

Heb je een traject of project voor ogen dat gericht is op preventie, vitaliteit of arbeidsgerelateerde zorg, neem dan contact op met onze consultants voor gezond ondernemen, Matti Paulissen of Liesbeth Hooghoudt. Samen helpen wij jou graag om een effectieve aanpak te kiezen."

Nancy Lamboo, deskaccountmanager Gezond Ondernemen, telefoon: (071) 365 21 00 (keuze 2)