Wij delen kennis en ervaringen

Activiteitenkalender meerjarenprogramma 'Fit & Vitaal' 2020

Voor de zomer en het najaar van dit jaar staan de volgende onderwerpen op het programma:

Vignet meerjarenprogramma Fit en Vitaal - 465px
  • In juli wordt gestart met de doorontwikkeling en het testen van de 'Talentenscan Vitaliteit' bij technische vakmensen (monteurs) en hun teamleiders. Hierbij wordt aandacht geschonken aan stressbestendigheid, omgaan met werkdruk/stress.
    In september organiseren we een webinar waarin de testresultaten gedeeld worden
    met de (beleids)adviseurs HR.

  • Eveneens in juli start de werving voor de pilot 'Zes zonder stress'. Hierin strijden zes teams van technische vakmensen van verschillende bedrijven (sectoren) tegen elkaar. Gedurende zes weken voeren zij verschillende opdrachten ('challenges') uit, onder andere op het gebied van mentale vitaliteit.

  • Op 1 september organiseert WENB voor het nieuwe 'Lerend Netwerk Fit & Vitaal' een webinar over de mentale weerbaarheid van medewerkers. Meld je aan via onze website.

  • Op 25 september worden de awards 'Vitaalste Handen van Nederland' en 'Vitaalste Vakbedrijf van Nederland' uitgereikt aan technische vakmensen en werkgevers die uitblinken op gebied van mentale vitaliteit voor technische vakmensen. De periode voor het nomineren van professionals, teams en werkgevers is op 17 juni 2020 geopend door de organisatie van CrossOver. Nomineren kan tot medio augustus via https://www.deslimstehanden.nl/

  • In oktober wordt de 'Slimste Handen Toolbox' in organisaties getest. Deze bevat instrumenten voor de (mentale) vitaliteit die aansluiten bij het werk van technische vakmensen. Het gaat erom dat zij - en hun teamleiders - het belang van (mentale) vitaliteit gaan inzien en dat zij daadwerkelijk met hun vitaliteit aan de slag gaan. Wij bieden de HR-professionals binnen onze bedrijven een overzicht van de beschikbare 'tools' en zullen de impact van de initiatieven tonen.

Onderdeel van mantelcontract voor de zorgverzekering

Het meerjarenprogramma 'Fit & Vitaal' maakt deel uit van het mantelcontract voor de zorgverzekering dat WENB per
1 januari 2020 met Zilveren Kruis heeft afgesloten voor vijf jaar.

Meer weten?

Voor meer informatie, suggesties of interesse voor deelname aan een denk-/doetank, neem dan contact op met Floor van den Heuvel.