Arbeidsvoorwaarden

Een adviseur voor elke sector-cao

thema-arbeidsvoorwaarden
thema-arbeidsvoorwaarden Thema cao 80px

De WENB ontwikkelt goede pakketten van arbeidsvoorwaarden, die passen bij organisaties, hun medewerkers en de omgeving waarin zij actief zijn. Arbeidsvoorwaarden die concurrerend zijn én passen bij de ontwikkeling van bedrijven.

Een gemeenschappelijk kenmerk van deze bedrijven was en is de aansluiting bij het pensioenfonds ABP. Als gevolg van deze ontwikkelingen was de WENB aanvankelijk gericht op de cao, de interpretatie van de cao en wijzigingen in wetgeving die invloed hebben op de cao.

Het ABP-pensioen staat van oudsher centraal en vormt nog steeds een belangrijk aandachtsgebied. Intussen bestrijkt de WENB veel meer kennisvelden, maar nog altijd is de cao en wat daarbij hoort een belangrijk verbindend element binnen de sectoren en de vereniging.

Als gevolg van veranderde (markt)omstandigheden kregen de leden in diverse sectoren behoefte aan een meer op maat gesneden cao. Zo bestaan er nu afzonderlijke cao’s voor de sectoren 'Grondstoffen Energie en Omgeving' (GEO), Energie Netwerkbedrijven (NWb), Energieproductie- en -leveringsbedrijven (PLb), kabel-, breedband & telecommunicatiebedrijven (KTb) en Transmission System Operator (TSO). Daarnaast vormt KIWA als enig bedrijf de sector Advies.

Meer weten over dit thema?

Neem dan contact op met onze adviseurs.