Gabriëlle Verberne

Adviseur Werkgeverszaken

Expertise: cao NWb, cao TSO, cao VodafoneZiggo, arbeidsrecht en wetgeving

Gabriëlle Verberne - 765x300px
Gabriëlle Verberne - 360x405px

Mijn werkbeleving en passie

In diverse rollen aan tafel en met een ruime ervaring in cao-onderhandelingen, leer ik nog altijd. Geen onderhandeling is hetzelfde. Daar geniet ik nog steeds van. Daarvoor werkte ik in diverse juridische functies, onder meer op het gebied van arbeidsrecht.

Ambitie en visie

Sinds april 2017 ben ik beleidsadviseur bij de WENB. Een dynamische functie met veel ruimte voor ontwikkeling en vernieuwing. Het werkveld is voortdurend in beweging en er zijn veel partijen bij betrokken. Samen met onze leden vertalen we de trends in de markt, de wet- en regelgeving en de veranderingen bij onze leden, door naar de arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen. Met als doel passende eigentijdse arbeidsvoorwaarden, waarvoor draagvlak is bij de medewerkers. Innovatief en samen: dat geeft energie en verbinding. Daar ga ik voor.

Onze lid-bedrijven zijn maatschappelijk relevant. Ze spelen een cruciale rol in de transitie naar duurzame energiesystemen. Ze zorgen ervoor dat Nederland verbonden blijft. Ze bieden betekenisvol werk en zijn volop in beweging. Niet alleen de bedrijven veranderen, maar ook het werk en de manier waarop werk wordt georganiseerd, verandert. Binnen een sector kunnen de bedrijven onderling enorm van elkaar verschillen. Mijn uitdaging is om met en voor de leden te werken aan innovatieve arbeidsvoorwaarden, waarmee zij zich op de arbeidsmarkt kunnen onderscheiden als topwerkgevers.

Binnen onze vereniging gaan we met elkaar in gesprek om te zoeken naar de gedeelde belangen. Dat wat samen kan, samen doen. Hoe ik wil samenwerken komt tot uiting in het motto "Zelfs de meest briljante monoloog de dialoog niet kan vervangen." van Chinua Achebe, een Nigeriaanse dichter. Hieraan voeg ik toe dat de dialoog niet uit twee monologen bestaat.