Arbeidsmarkt

Onze adviseurs voor dit thema: Marinika Knoef en Jaap Hermsen

thema-arbeidsmarkt
thema-arbeidsmarkt Thema arbeidsmarkt 80px

De transitie naar een duurzame economie betekent extra uitdaging om voldoende gekwalificeerde medewerkers te vinden. Inventiviteit, durf en een sectorale aanpak is geboden. Arbeidsmarkt is voor de WENB een topthema: wij helpen onze leden hiermee met het project Branchebruggen en Baankansen.

Er is een sterke stijging in de vraag naar personeel. Daarbij speelt de vervangingsvraag door pensioenuitstroom in alle sectoren binnen de WENB. Daarnaast is het belangrijk om vakmanschap te behouden voor de sector.

Niet alleen onze sector kent grote tekorten aan technisch opgeleid personeel. Dit geldt al decennia lang voor heel Nederland. De grote tekorten aan vakbekwaam technisch personeel in onze sector vragen om een versnelde aanpak om nieuwe wegen aan te boren. Daarom werkt de WENB voor de arbeidsmarkt aanpak ook nauw samen met andere partijen om aan de oplossingen van morgen te werken. De ambitie is om voor nu en de komende jaren voldoende gekwalificeerd personeel voor de sector aan te trekken en te behouden.

Project Branchebruggen

Met Branchebruggen wil de energiesector een bijdrage leveren aan het herstel van de economie en nieuw perspectief op werk bieden aan mensen die hun baan verliezen door de crisis en aan schoolverlaters, die nu moeilijk aan de slag komen. Daarmee willen wij ook een bijdrage leveren aan de groeiende vraag naar nieuwe medewerkers voor de sector. In 2021 komen er naar verwachting bijna 3.000 vacatures in de energiesector beschikbaar.

Lees verder

Vragen over dit thema?

Neem dan contact op met Marinika Knoef (Programmamanager Future Fit) of Jaap Hermsen (Projectleider Branchebruggen).