30 november 2023

Opbrengsten Verkiezing Vitaalste Vakbedrijf 2023

Floor van den Heuvel
Koploper Vitaalste Vakbedrijf 2023 - Enexis Groep - 765px

De verkiezing 'Vitaalste Vakbedrijf' van de WENB is meer dan een campagne; kennisuitwisseling tussen de bedrijven in onze sectoren staat centraal.

Jaarlijks organiseren wij deze verkiezing voor leden van de WENB, de WWb en de Vwvw. Zo maken we de acties van werkgevers in onze sectoren zichtbaar. En we waarderen wat zij doen om technische medewerkers gezond en veerkrachtig aan het werk te houden en daarmee uitval en verloop voorkomen.

Van elkaar leren
De verkiezing Vitaalste Vakbedrijf is méér dan een campagne om aandacht te vragen voor het thema gezondheid en vitaliteit. Het gehele traject, van nominatie tot aan de benoeming van koplopers, is vooral bedoeld om inzichten met elkaar te delen en als werkgevers van elkaar te leren.

We organiseerden niet alleen de bekendmaking van de Koplopers tijdens ons Vitale Sectoren Festival. Tijdens een webinar konden werkgevers van elkaar leren over hun aanpak voor vitale medewerkers. Ook ontvingen de werkgevers die aan de verkiezing hebben deelgenomen een individuele terugkoppeling: een beoordeling van hun aanpak en hoe zij deze verder kunnen verbeteren.

Download de infographic met inzichten in wat werkgevers doen voor gezonde en vitale medewerkers (pdf, inloggen verplicht) 

Werkgevers doen om verschillende redenen mee aan deze verkiezing:

  • zij vinden het zinvol om kennis, good practices en tips met andere bedrijven te delen en van elkaar te leren over vitaliteit;
  • zij krijgen inzicht in het effect van hun aanpak en waar nog ruimte is voor verbetering;
  • zij willen het thema gezond en vitaal werken in hun organisatie een boost geven;
  • zij graag koploper worden.

Koplopers zetten deze waardering in voor hun interne communicatie (intranet, nieuwsbrief, jaarverslag), maar ook voor hun externe communicatie, public relations (onder andere via social media) en ter ondersteuning van de werving van nieuw technisch personeel.

Meer informatie en uitnodiging voor 2024
Op onze website lees je alles over de verkiezing Vitaalste Vakbedrijf. Heb je vragen, neem dan contact op met Floor van den Heuvel, programmamanager Fit & Vitaal.

Wil jouw bedrijf in 2024 deelnemen aan deze verkiezing, houd dan de activiteitenkalender Fit & Vitaal in de gaten. Of meld je aan voor de Contactgroep Fit & Vitaal, zodat je ook per e-mail op de hoogte wordt gehouden.

De verkiezing Vitaalste Vakbedrijf wordt mogelijk gemaakt vanuit het meerjarenprogramma Fit & Vitaal 2020-2024, met ondersteuning van Zilveren Kruis.