29 september 2022

Koplopers 'Vitaalste Vakbedrijf 2022' en verkiezing 'Slimste Handen van Nederland'

Floor van Dongen
Beeld Slimste Handen en Vitaalste Vakbedrjf

Tijdens de verkiezingen 'Vitaalste Vakbedrijf' en 'Slimste Handen van Nederland' staat de waardering van technische vakbedrijven en vakmensen centraal.

Hierbij maken we zichtbaar wat werkgevers en medewerkers doen op het gebied van vitaliteit. Dit jaar staat in het teken van mentale veerkracht en voorkomen van uitval om psychische redenen.

Waardering geven
Met het oplopende tekort en de verhoogde werkdruk in de technische sector is het van groot belang om huidig personeel te behouden en het verzuim van huidig personeel terug te dringen. Waardering speelt een belangrijke rol bij bevlogen en vitale medewerkers. WENB vindt het belangrijk om die waardering zichtbaar te maken met deze verkiezingen voor werkgevers en medewerkers. 

Koplopers Vitaalste Vakbedrijf 2022
Wij feliciteren Alliander, Attero en Dar als koploper van het Vitaalste Vakbedrijf 2022! Zij maken zichtbaar werk van vitaliteit in hun organisatie. De koplopers zijn blij dat dat hun inspanningen worden beloond.

Fleur van Veghel, Dar: “Succes bereik je door vallen en opstaan, uitproberen, samen kijken wat werkt en wat niet, verbeteren, aanpassen en leren van je fouten. In de afgelopen jaren hebben we veel dingen uitgeprobeerd. Soms succesvol en soms ook helemaal niet. Vitaliteit is meer dan alleen een sportschoolabonnement vergoeden. Het gaat om je mensen op een gezonde, fitte en veilige manier het werk kunnen laten doen, waarbij ze zowel mentaal als fysiek goed in hun vel zitten. Dát zorgt voor werkplezier en werkgeluk, daar ben ik van overtuigd na alle afgelopen jaren.”  

Sarike van Wette, Alliander: "We zijn super trots op onze vakmensen. Zij staan dag en nacht klaar om een klus te klaren en het is belangrijk dat zij dat in goede gezondheid kunnen doen. Zowel fysiek als geestelijk. Het is onze taak om daar goed voor te zorgen, want vitale werknemers moeten we koesteren." 

Finalisten Slimste Handen van Nederland: categorie Fit & Energiek
Wij feliciteren finalisten Jacco Louwers (Brabant Water) en Marco de Jong (Attero), en koploper Ruben Wijnands (Vitens) in de categorie Fit & Energiek. Zij versterken in hun werk de fysieke en mentale gezondheid van zichzelf en anderen. Tijdens het event Slimste Handen van Nederland 2022 zijn zij in het zonnetje gezet. Het filmpje geeft een impressie van deze feestelijke middag.

Ook in 2023!
Ook in 2023 worden de verkiezing Vitaalste Vakbedrijf en Verkiezing Slimste Handen van Nederland weer georganiseerd vanuit het meerjarenprogramma Fit & Vitaal. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Zilveren Kruis. Lees meer over het meerjarenprogramma 'Fit & Vitaal'

Bekijk hier de aftermovie