Wij delen kennis en ervaringen

Header Jaarthema 2020

Voor en door topwerkgevers

De werkgeversvereniging WENB is er voor de bedrijven in de sectoren energie (netbeheer, energieproductie en -levering), 'grondstoffen, energie en omgeving' (voorheen: afval & milieu), advies en breedband & telecommunicatie.

Goed werkgeverschap staat centraal bij onze leden. Onze adviseurs volgen de ontwikkelingen binnen alle relevante thema's en focussen op de 'triple arbeid': arbeidsmarkt, arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden. Samen staan wij sterk; wij delen kennis en ervaringen!

WENB Nieuws

Meer nieuws

Leden aan het woord

logo WMD drinkwater

Yvonne Siemens, Teamleider HRM bij WMD Drinkwater:

'Medewerkers voeren zelf de regie op hun loopbaan'

"Vitaliteit en een blijvende ontwikkeling zijn cruciaal voor de inzetbaarheid van medewerkers. De medewerkers hebben zelf de verantwoordelijkheid om hierop een eigen regie te voeren. De werkgever biedt daar waar nodig en mogelijk ondersteuning en faciliteiten.

Ook bij WMD is heel duidelijk de ontwikkeling te zien dat medewerkers tot steeds hogere leeftijd doorwerken. Dat stelt eisen aan hun vitaliteit en het betekent ook dat hun vakkennis en competenties op niveau moeten blijven.

Vitaliteit en gezondheid van medewerkers, zowel jong als oud, zijn daarom belangrijke thema’s in het HR-beleid van WMD. Ook het werk zelf verandert.
Je ziet in de afgelopen jaren een steeds verdergaande digitalisering van de werkzaamheden. De coronacrisis heeft deze ontwikkeling een extra impuls gegeven."

LEES VERDER

Column Reinier Rutjens

Reinier 12 - 400 px
'Blijf investeren, vooral in mensen!'

"Prinsjesdag bracht geen grote verrassingen, maar het kabinet maakt wel de juiste keuze. Ondanks de onzekere toekomst durft het kabinet te investeren in plaats van te bezuinigen, zoals tijdens de vorige economische crisis in 2008. Het kabinet haalt infrastructurele investeringen naar voren, stopt 20 miljard euro in het Nationale Groeifonds en verlengt de herstelpakketten met negen maanden. Ook werkgevers moeten nu durven te investeren in mensen."

"Ik maak mij grote zorgen dat deze tijdelijke vangnetbepaling voor een kleine groep uit het Pensioenakkoord de komende cao-overleggen gaat overheersen. Niet meer het investeren in duurzame inzetbaarheid staat voorop maar het creëren van vervroegde uittredingsregelingen gaat de boventoon voeren."

LEES VERDER

Wij zijn u graag van dienst!

7
1