hero

WENB Jaarcongres 2021

Laatste nieuws

Uitgelicht

Events

Reinier - 205x225px

Column

Reinier Rutjens (directeur WENB)

'Op zoek naar het schaap met vier poten!'

"Het kan verkeren. Vorig jaar, aan het begin van de coronacrisis, verwachtten wij nog een ernstige economische crisis; op dit moment lijkt het wel of het allemaal niet op kan. De economie veert in een ongelofelijk tempo weer op. Dat is natuurlijk heel goed nieuws, maar het brengt ook gelijk weer een oud probleem boven tafel: de tekorten op de arbeidsmarkt.

Niets nieuws gezien de demografische opbouw van Nederland, maar toch lijken we ons opnieuw door dit gegeven te laten verrassen. Bedrijven zijn naarstig op zoek naar nieuwe mensen. In het onderwijs, de zorg en de bouw was het tekort aan personeel al langer duidelijk. Ook lazen we onlangs dat de spoorwegen soms geen treinen kunnen laten rijden als gevolg van personeelstekorten..."

Maarten Otto 205x225px

Leden aan het woord

Maarten Otto (CEO Alliander, voorzitter WENB)

'Goed werkgeverschap is nooit af'

"Toen ik een jaar geleden als voorzitter aantrad, bevonden we ons middenin de coronacrisis. Naast de maatschappelijke impact en de enorme druk op de gezondheidszorg, had corona ook directe consequenties voor de economie en de rol van werkgevers: kantoren werden gesloten en mensen werkten thuis, al dan niet in combinatie met thuisonderwijs. Ik ben onder de indruk van de veerkracht die bedrijven, organisaties en hun medewerkers hebben getoond en de snelheid waarmee het thuiswerken eigen is gemaakt.

Binnen de WENB zijn er ook bedrijven of onderdelen waar thuiswerken geen optie is, zoals technici en monteurs bij de kabel- en telecombedrijven, energieproducenten, netbeheerders en natuurlijk de afvalinzamelaars en -verwerkers. Dit betekende dat extra maatregelen nodig waren om het werk veilig te kunnen doen."

https://player.vimeo.com/video/600341494
X

INTERVIEW

Paul-Peter Feld, HR Directeur Enexis

"Werken aan vitaliteit doe je samen, niet alleen!"

Beginscherm PP Feld - Enexis 1 - 765x300px