Wij delen kennis en ervaringen

WEN20208_home-zingeving-1912-545px-2021

Voor en door topwerkgevers

De werkgeversvereniging WENB is er voor bedrijven in de sectoren energie (netbeheer, energieproductie en -levering), telecom (en breedband), recycling & milieu ('grondstoffen, energie en omgeving') en advies.

Goed werkgeverschap staat centraal bij onze leden. Onze adviseurs volgen de ontwikkelingen binnen alle relevante thema's en focussen op de 'triple arbeid': arbeidsmarkt, arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden. Samen staan wij sterk; wij delen kennis en ervaringen!

WENB Nieuws

Meer nieuws

Leden aan het woord

logo VodafoneZiggo 465px

Thomas Mulder,
Directeur HR VodafoneZiggo over thuiswerken:

'Werkgever faciliteert werknemer'

"Voor corona moesten veel werkgevers daar niet aan denken. Bij VodafoneZiggo waren we al langer bezig met tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Dus toen heel Nederland zoveel mogelijk vanuit thuis moest werken, was dat voor ons niet zo ingewikkeld.

Toen het nadrukkelijke advies vanuit de overheid kwam konden we snel schakelen door ons crisisplan. Maar de echte voorbereiding hadden we in de jaren ervoor al gedaan. Sinds 2010 is onze organisatie gestart met pilots waarin tijd- en plaatsonafhankelijk werken centraal staan. We noemen dit Connected Working. Deze pilot hebben we onder meer gedaan met onze callcentermedewerkers en zij waren enthousiast."

LEES VERDER

Column Reinier Rutjens

Reinier 12 - 400 px
'Blijf investeren, vooral in mensen!'

"Prinsjesdag bracht geen grote verrassingen, maar het kabinet maakt wel de juiste keuze. Ondanks de onzekere toekomst durft het kabinet te investeren in plaats van te bezuinigen, zoals tijdens de vorige economische crisis in 2008. Het kabinet haalt infrastructurele investeringen naar voren, stopt 20 miljard euro in het Nationale Groeifonds en verlengt de herstelpakketten met negen maanden. Ook werkgevers moeten nu durven te investeren in mensen."

"Ik maak mij grote zorgen dat deze tijdelijke vangnetbepaling voor een kleine groep uit het Pensioenakkoord de komende cao-overleggen gaat overheersen. Niet meer het investeren in duurzame inzetbaarheid staat voorop maar het creëren van vervroegde uittredingsregelingen gaat de boventoon voeren."

LEES VERDER

Wij zijn u graag van dienst!

7
1