Wij delen kennis en ervaringen

WEN20208_home-zingeving-1912-545px-2021

Voor en door topwerkgevers

De werkgeversvereniging WENB is er voor bedrijven in de sectoren energie (netbeheer, energieproductie en -levering), telecom (en breedband), recycling & milieu ('grondstoffen, energie en omgeving') en advies.

Goed werkgeverschap staat centraal bij onze leden. Onze adviseurs volgen de ontwikkelingen binnen alle relevante thema's en focussen op de 'triple arbeid': arbeidsmarkt, arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden. Samen staan wij sterk; wij delen kennis en ervaringen!

WENB Nieuws

Meer nieuws

Leden aan het woord

logo DELTA Fiber - 216px

Jeroen Louws (DELTA Fiber): "Medewerkers wil je langdurig behouden en hun betrokkenheid vergroten"

De naam DELTA is een begrip in de provincie Zeeland. Jeroen Louws (Manager HR) werkt er sinds 2006. Hij was nauw betrokken bij de fusie in 2018 van de telecomtak van het bedrijf met telecombedrijf Caiway uit Naaldwijk. Het huidige DELTA Fiber is het nieuwste lid van de WENB en een bedrijf met stevige ambities. Jeroen vertelt over die ambities en de stappen die het bedrijf ondanks coronatijd nam.

De fusie in 2018 was voor Louws een interessante ontwikkeling om bij betrokken te zijn. Samen met een collega was hij, voor het HR-deel, verantwoordelijk voor de transitie: "De samenvoeging van de twee HR-teams en de samenwerking verliep prima, maar er was nog meer te doen..."

LEES VERDER

Column Pim Beljaars

Pim 2 - carroussel 400px
"Ik en de anderen: duurzame inzetbaarheid begint bij jezelf"

We hebben in onze sectoren en bedrijven de mond vol van duurzame inzetbaarheid. Maar wat is het en hoe werkt dat eigenlijk? Mijn conclusie is dat iedereen zijn of haar eigen (duurzame) inzetbaarheid verdient, maar dat je ook zelf bijdraagt aan die van een ander.

Het is maar een irritant containerbegrip: duurzame inzetbaarheid. Enorm breed. Van persoonlijke ontwikkeling, met plezier de eindstreep halen, ontziebeleid tot een vitaliteitsaanpak. En het gaat uit van het inzetten van werknemers alsof de werkvloer een schaakbord is. Maar bij gebrek aan een betere term doen we het er maar mee.

LEES VERDER

Wij zijn u graag van dienst!

7
1