Wij delen kennis en ervaringen

WEN20208_home-zingeving-1912-545px-2021

Voor en door topwerkgevers

De werkgeversvereniging WENB is er voor bedrijven in de sectoren energie (netbeheer, energieproductie en -levering), telecom (en breedband), recycling & milieu ('grondstoffen, energie en omgeving') en advies.

Goed werkgeverschap staat centraal bij onze leden. Onze adviseurs volgen de ontwikkelingen binnen alle relevante thema's en focussen op de 'triple arbeid': arbeidsmarkt, arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden. Samen staan wij sterk; wij delen kennis en ervaringen!

WENB Nieuws

Meer nieuws

Leden aan het woord

logo-alliander

Thijs Boersen, HR Business Analist bij Alliander:

"HR Analytics helpen bij het meten van de prestaties van je organisatie. Alliander maakt gebruik van HR Analytics om veiligheidsrisico’s te verminderen, verzuim terug te dringen en om gelijke kansen op beloning en doorstroming te doorgronden.

Als Business Analist rapporteer ik over HR-data aan de bedrijfsleiding. Ik maak ook eenmalige analyses op verzoek. Het bedrijf meet op drie HR-kernprestatieindicatoren: ziekteverzuim (target 4,3%), vrouwen in een leidinggevende functie (target 30%) en werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt (target 83 Participatiewet fte). Hier rapporteren we maandelijks over en ik duik dieper in de onderliggende cijfers als hier aanleiding voor is."

LEES VERDER

Column Gabriƫlle Verberne

Gabriƫlle 2 - carroussel 400px
'Corona maakt van geld Monopolygeld'

""Vanochtend werd ik wakker met een gevoel van heimwee. Vroeger speelde ik samen met mijn zussen dagenlang Monopoly. Snel leerde ik dat Monopoly geld alleen in het spel waarde heeft. Toen ik met mijn Monopolybriefje van tien gulden bij de bakker een gevulde koek wilde kopen, lukte dit niet.

Corona heeft wel iets weg van Monopoly: TOZO, NOW, TVL en nog eens 8,5 miljard euro’s voor het onderwijs. Het kabinet pompt miljarden in de economie. Waar komt dit geld allemaal vandaan?

LEES VERDER

Wij zijn u graag van dienst!

7
1