Wij delen kennis en ervaringen

WEN20208_home-zingeving-1912-545px-2021

Voor en door topwerkgevers

De werkgeversvereniging WENB is er voor bedrijven in de sectoren energie (netbeheer, energieproductie en -levering), telecom (en breedband), recycling & milieu ('grondstoffen, energie en omgeving') en advies.

Goed werkgeverschap staat centraal bij onze leden. Onze adviseurs volgen de ontwikkelingen binnen alle relevante thema's en focussen op de 'triple arbeid': arbeidsmarkt, arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden. Samen staan wij sterk; wij delen kennis en ervaringen!

WENB Nieuws

Meer nieuws

Leden aan het woord

Juva_logo_FC

Linda van Steekelenburg (Juva): "Een fijne werksfeer draagt bij aan bevlogen en betrokken medewerkers"

In 2020 heeft Juva door Effectory een onderzoek naar de tevredenheid onder haar medewerkers laten uitvoeren. Dit leverde niet alleen waardevolle informatie over de medewerkers op, maar het bedrijf won op basis van die resultaten ook de award van 'beste werkgever' in de sector Energie, Water en Telecom.

"Bredere functies leiden tot meer autonomie of het gevoel van zelfstandigheid danwel vrijheid. De mensen worden aangesproken op hun kennis en specialisme. Medewerkers denken zelf na over hun werk en nemen zelf beslissingen, in plaats dat zij bij een probleem direct naar een leidinggevende kijken. Medewerkers worden daardoor niet alleen creatiever, maar zij stellen zich ook kritischer op. Dit draagt bij aan volwassen relaties binnen het bedrijf en dat is een goede zaak."

LEES VERDER

Blog Marco Sassen

Marco 2 - carroussel 400px
'Alles moet kloppen bij het indienen van een subsidieaanvraag'

"Toen het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid bekendmaakte dat de MDIEU-subsidie er zou komen zijn de O&O fondsen voor onze sectoren direct in actie gekomen. Wij helpen de medewerkers in onze sectoren graag zo goed mogelijk om zonder problemen tot die verhoogde AOW-leeftijd door te werken. Daarbij gaat het om mogelijkheden voor werken aan duurzame inzetbaarheid en eventueel eerder uittreden.

De O&O fondsen hebben alle belanghebbenden, de sociale partners, geïnformeerd over deze nieuwe regeling. Zij hebben deze keer een cruciale rol bij de subsidieaanvraag!"

LEES VERDER

Wij zijn u graag van dienst!

7
1