Laatste nieuws

Uitgelicht

Events

Gisela Kemna - Twence - 205x225px

Interview

Gisela Kemna: 'Inclusie bij Twence is praktisch en realistisch'

HR-adviseur Gisela Kemna reageerde namens Twence op een WENB-enquête over inclusie.

Gisela: "Sinds die tijd is er binnen Twence meer focus is op het onderwerp Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Zo kijken we wat er intern gebeurt op dit onderwerp; vervolgens wordt dit in kaart gebracht, hetgeen voor structuur zorgt. Ook wordt er pragmatisch gekeken naar vraagstukken zoals: is er sprake van een glazen plafond?"

Bij Twence vindt men dat bij het aannemen van nieuwe medewerkers de beste persoon op de beste plek terecht moet komen, ongeacht leeftijd of geslacht en dat deze medewerker complementair aan het team moet zijn.

Adamien van Barneveld 205x225px

Column

Adamien van Barneveld (WENB)

Ontwikkelen doet ieder op een eigen manier

"Een leven lang ontwikkelen lijkt een grote uitdaging, maar misschien een andere dan je denkt. Sta daarom open voor verschillende vormen van leren! Je moet een leven lang ontwikkelen om bij te blijven en mee te gaan met de ontwikkelingen.

Door de krapte op de arbeidsmarkt, nieuwe technologieën en een hogere pensioenleeftijd is het steeds belangrijker dat je je blijft ontwikkelen. Ook de vorm van leren verandert: van formeel leren steeds vaker informeel leren. Leren kun je alleen als je durft te doen, blijft oefenen en probeert. Met vallen en opstaan. Als werkgevers we omstandigheden waarin mensen veilig kunnen oefenen, dingen kunnen uitproberen."

https://player.vimeo.com/video/625326720
X

INTERVIEW

Myra Latuheru, HR Director Benelux bij Indaver

"Samen werken aan vitaliteit moet heel gewoon worden"

Screenshot filmpje met Myra Latuheru - Indaver - 765x300px