hero
WENB Verenigingsdag 2022

Inclusie is ons jaarthema!

Laatste nieuws

Uitgelicht

Events

Robin Kok - 205x225px

Interview

Robin Kok, adviseur De Normaalste Zaak

"Inclusief worden gaat over bewustwording van vooroordelen en flexibel naar functies kijken"

Voor ons jaarthema inclusie werkt de WENB samen met De Normaalste Zaak. Robin ziet een aantal ontwikkelingen op het gebied van inclusie, waarop zij tijdens onze Verenigingsdag zal ingaan.

“Inclusie is belangrijk! En specifiek inclusieve werving en selectie. Ik vind het belangrijk dat we ervoor zorgen dat iedereen die dat wil en kan, in staat is om te werken. Op dit moment is dat niet het geval. We moeten leren creatiever naar functies en taken te kijken en ervoor zorgen dat bepaalde structuren, zoals binnen werving en selectie, objectief zijn.”

“Inclusief worden of zijn is een langdurig en continu proces. Het gaat over bewustwording van je eigen vooroordelen, flexibel naar functies leren kijken en de structuren in je organisatie zo opzetten dat iedereen een gelijke kans heeft. Begin klein en zoek ondersteuning bij elkaar of bij partners van De Normaalste Zaak. Samen maken we Nederland steeds inclusiever.”

Gabrielle Verberne 205x225px

Column

Gabriëlle Verberne: "One size fits all?"

Inclusie steeds belangrijker; kijk naar overeenkomsten en verschillen tussen generaties op de werkvloer 

"Als twintiger startte ik eind jaren tachtig mijn werkzame leven. Met een - door mijn eigen leeftijd - vervormde blik was iedereen boven de dertig jaar in mijn ogen toch al wel een beetje op leeftijd. Wellicht verklaarbaar door de bubbel waarin je leeft tijdens je school- en studententijd, waarin leeftijd en interesses dichtbij elkaar liggen. Wat dat betreft ging er een wereld voor mij open, daar voor het eerst op de werkvloer. Terugkijkend had je destijds nog maar drie generaties op de werkvloer: de stille generatie, de babyboomers en Generatie X. En dat vond ik destijds als jonkie al best ingewikkeld.

In de huidige tijd ontmoet je nog veel meer generaties op de werkvloer. Het kunnen er zelfs al vijf zijn. De stille generatie was geboren voor de oorlog, zij zijn al een tijdje niet meer vertegenwoordigd op de werkvloer. Nog steeds zijn er babyboomers aan het werk, zij zijn geboren in de periode van 1940 tot en met 1955. De meesten van deze generatie konden door VUT of prepensioen al eerder stoppen met werken dan de AOW-leeftijd van destijds 65 jaar, maar de jongsten van deze groep moeten toch ook al doorwerken tot na 66 jaar. Mijn generatie, Generatie X (1956-1970), is voorlopig nog ruimschoots op de werkvloer vertegenwoordigd. Wel gaat een deel hiervan in de komende jaren met pensioen."

https://player.vimeo.com/video/625326720
X

INTERVIEW

Myra Latuheru, HR Director Benelux bij Indaver

"Samen werken aan vitaliteit moet heel gewoon worden"

Screenshot filmpje met Myra Latuheru - Indaver - 765x300px