Wij delen kennis en ervaringen

Header Jaarthema 2020

Voor en door topwerkgevers

De werkgeversvereniging WENB is er voor de bedrijven in de sectoren energie (netbeheer, energieproductie en -levering), 'grondstoffen, energie en omgeving' (voorheen: afval & milieu), advies en breedband & telecommunicatie.

Goed werkgeverschap staat centraal bij onze leden. Onze adviseurs volgen de ontwikkelingen binnen alle relevante thema's en focussen op de 'triple arbeid': arbeidsmarkt, arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden. Samen staan wij sterk; wij delen kennis en ervaringen!

WENB Nieuws

Meer nieuws

Column Floor van den Heuvel

Floor  20 400
'Houd werknemers mentaal vitaal in deze langdurige coronacrisis!'

“Binnen de sectoren van de WENB en de WWb wordt vanwege het landsbelang ook tijdens de coronacrisis hard doorgewerkt. Van medewerkers in vitale beroepen wordt soms zelfs het uiterste gevraagd, en dat eist dan ook z’n tol. De maatregelen om te voorkomen dat het virus zich verspreidt hebben niet alleen invloed op de manier van werken, maar hebben ook invloed op het dagelijks leven en het welzijn van die medewerkers. Een reden te meer om als werkgever aandacht te schenken aan hun mentale gezondheid.

Hoewel mensen in het algemeen wel met tegenslag kunnen omgaan - zelfs tijdens deze pandemie - waarschuwen psychologen en psychiaters voor de gevolgen op hun mentale gezondheid. Dat geldt niet alleen voor mensen die al psychische klachten hebben, maar voor iedereen!"

LEES VERDER

Leden aan het woord

logo Engie Energie Nederland - 300px

Lottie Damen, HR Manager Engie Energie Nederland:

"Leidinggeven is mensen vertrouwen geven en hen durven los te laten. Dat is in een normale situatie makkelijk gezegd. Dit ook zo uitvoeren in een crisissituatie is wel heel wat anders, maar tijdens de coronacrisis hebben wij dit toch gedaan. En dat blijkt nu een groot succes te zijn.

Voor de coronacrisis toesloeg was er bij Engie Energie niet echt een cultuur waarin het werken vanuit huis werd gestimuleerd. Het gevoel was dat mensen toch productiever zijn als ze vanuit kantoor werkten. Dat bleek een ernstige misvatting. De coronacrisis heeft ons geleerd dat mensen prima vrijheid aankunnen en misschien nog wel productiever zijn als ze vanuit huis werken. Je moet ze wel dat vertrouwen geven."

LEES VERDER

Wij zijn u graag van dienst!

7
1