Laatste nieuws

Uitgelicht

Events

Hans Smeitink 205x225px

Interview

Hans Smeitink (Veolia) over Diversiteit & Inclusie

D&I is een belangrijk en veelomvattend thema, dat vraagt om continue aandacht.

Deze thema's staan bij Veolia hoog op de agenda. Ook vanuit het hoofdkantoor in Parijs. Naast veiligheid en compliance is D&I een belangrijk thema. In Nederland richt Veolia zich vooral op het aandacht vragen voor D&I en bewustwording.

Veolia heeft wereldwijd verschillende platformen voor D&I 'WeDo' genaamd. Ook Veolia Nederland neemt deel aan een WeDo-platform. Hierop vindt kennisuitwisseling plaats over D&I, zoals vooroordelen en best practises.

Reinier - 205x225px

Column

Reinier Rutjens (WENB)

Waar is de balans?

Daar was hij dan: de langverwachte brief van minister Van Gennip over de modernisering van de arbeidsmarkt. Er is veel overleg en advisering aan voorafgegaan.

Dat begon in 2020 met het heldere advies van Borstlap die de noodzakelijke wendbaarheid van werkgever en werkende in balans wilde brengen. En na veel ministerieel balanceren in de polder met een SER MLT-advies uit 2021 is er nu eindelijk het kabinetsbeleid. Waar gaat het om en waar brengt ons dit?

Een van de belangrijke knelpunten in onze arbeidsmarkt is het verschil tussen vaste arbeidscontracten en flexibele contracten/zzp-constructies.

https://player.vimeo.com/video/639030127
X

INTERVIEW

Gido Luijs, commercieel en financieel manager Sloe Centrale

"Laat medewerkers met ideeën over vitaliteit komen"

Screenshot filmpje met Gido Luijs 765x300px - Sloe Centrale