Diversity Day 2022

Werkgeversvereniging WENB
Visual Diversity Day - zoom - 765x300px

Diversity Day: 4 oktober.
Laat je inspireren door Lauren Verster en Sophie van der Stap.

Op 4 oktober vond een live webinar plaats met presentatrice en programmamaakster Lauren Verster en schrijfster Sophie van der Stap over het thema inclusief werken. Dit webinar vindt plaats op Diversity Day. Op deze dag staan landelijk meer dan 250 bedrijven stil bij diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Het thema van dit jaar is ‘Verschil Verrijkt’. Het webinar sluit aan bij het jaarthema van de WENB: inclusie.

Na een korte introductie door Reinier Rutjens, geven Lauren Verster en Sophie van der Stap een inspirend webinar over de lessen en inzichten die zij hebben opgedaan tijdens hun verblijf in andere (sub)culturen en hoe je dat terugziet in je werk. Het is mogelijk met iedereen, op elk moment, een goed gesprek te kunnen voeren: als je maar de juiste vragen stelt, volgens Lauren.

Lees het verslag en bekijk de opname van dit webinar

Lauren en Sophie nemen je mee in diverse anekdotes uit eigen reizen en in humoristische en herkenbare situaties waarin er wel of niet sprake was van inclusie. Ook geven ze makkelijk toepasbare tips en tricks om zelf inclusiever te gaan werken. Want wat voor werk je ook doet, vaak vinden we het lastig om samen te werken met mensen die niet op ons lijken. Hoe zorg je dat iemand zich welkom voelt? Wat zijn verschillende vormen van uitsluiting? Ben je je bewust van de filters waarmee je een ander bekijkt? In dit interactieve webinar komen deze en andere vragen aan bod en is er ruimte voor vragen uit je eigen dagelijkse praktijk.

Over de spreeksters
Presentatrice en programmamaakster Lauren Verster is bekend van programma’s als Lauren Verslaat, Sixpack, de Jakhalzen en Fort Boyard. Voor haar programma’s volgde ze honderden vaak flamboyante persoonlijkheden. Haar ervaringen, tips en wijsheden hierover deelt ze in haar lezing hoe je effectief communiceert met uiteenlopende (en vaak bijzondere) persoonlijkheden.

Schrijfster Sophie van der Stap schreef een ontroerend debuut 'Meisje met de negen pruiken' het rauwe verslag van haar ziekte. Al voor haar ziekte was ze reislustig. Ze neemt de lessen en wijsheden die ze heeft opgedaan tijdens haar jarenlange verblijf in andere landen en hoe ze deze terugziet op de werkvloer mee tijdens het webinar.

Dit webinar is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Alliander, Stedin, Enexis, Gasunie en de WENB.

 • Locatie

  Online (webinar)

 • Datum en aanmelding

  Aanmeldperiode:
  2022-09-08T12:00:00 2022-10-04T09:00:00

  Datum en tijdstip:
  2022-10-04T10:00:00 2022-10-04T11:00:00