Wij delen kennis en ervaringen

slider 03

Transmission System Operator

De WENB werkt momenteel voor één organisatie in de sector TSO, de landelijke beheerder van het elektriciteitsnetwerk: TenneT. Hier werken circa 4.500 medewerkers.

De sector 'Transmission System Operator' (TSO) is in 2019 ingesteld, omdat de werkzaamheden en het speelveld van de landelijke en de regionale netwerkbeheerders steeds verder uiteen liepen. TenneT richt zich meer op regiewerkzaamheden, samenwerkingsverbanden met aangrenzende landen en aansluitingen op en over zee. Door de instelling van deze sector kan het HR-beleid beter worden afgestemd op een aantal bijzonder relevante ontwikkelingen:

  • de duurzame inzetbaarheid van werknemers
  • veiligheid in de werkomgeving, zowel op land als op zee
  • strategische personeelsplanning
  • (internationale) mobiliteit van werknemers 

WENB Nieuws

Meer nieuws

Column Floor van den Heuvel

Floor  20 400
'Houd werknemers mentaal vitaal in deze langdurige coronacrisis!'

“Binnen de sectoren van de WENB en de WWb wordt vanwege het landsbelang ook tijdens de coronacrisis hard doorgewerkt. Van medewerkers in vitale beroepen wordt soms zelfs het uiterste gevraagd, en dat eist dan ook z’n tol. De maatregelen om te voorkomen dat het virus zich verspreidt hebben niet alleen invloed op de manier van werken, maar hebben ook invloed op het dagelijks leven en het welzijn van die medewerkers. Een reden te meer om als werkgever aandacht te schenken aan hun mentale gezondheid.

Hoewel mensen in het algemeen wel met tegenslag kunnen omgaan - zelfs tijdens deze pandemie - waarschuwen psychologen en psychiaters voor de gevolgen op hun mentale gezondheid. Dat geldt niet alleen voor mensen die al psychische klachten hebben, maar voor iedereen!"

LEES VERDER