Wij delen kennis en ervaringen

slider 03

Transmission System Operator

De WENB werkt momenteel voor één organisatie in de sector TSO, de landelijke beheerder van het elektriciteitsnetwerk: TenneT. Hier werken circa 4.500 medewerkers.

De sector 'Transmission System Operator' (TSO) is in 2019 ingesteld, omdat de werkzaamheden en het speelveld van de landelijke en de regionale netwerkbeheerders steeds verder uiteen liepen. TenneT richt zich meer op regiewerkzaamheden, samenwerkingsverbanden met aangrenzende landen en aansluitingen op en over zee. Door de instelling van deze sector kan het HR-beleid beter worden afgestemd op een aantal bijzonder relevante ontwikkelingen:

  • de duurzame inzetbaarheid van werknemers
  • veiligheid in de werkomgeving, zowel op land als op zee
  • strategische personeelsplanning
  • (internationale) mobiliteit van werknemers 

HR-nieuws

Meer nieuws

Column Reinier Rutjens

Reinier 2 - carroussel 400px
'Liever een netto thuiswerkvergoeding'

"Zoals verwacht werd deze week bekend dat de Belastingdienst de mogelijkheid om de bestaande reiskostenvergoedingen onbelast uit te keren weer heeft verlengd. Nu tot 1 april 2021. Op zich is dat een goede zaak, omdat er nog steeds werkgevers zijn die de ‘oude’ reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer nog doorbetalen.

In lijn met de bedoeling van de reiskostenregeling hebben veel werkgevers de vaste vergoeding stopgezet. Logisch natuurlijk, als er geen reiskosten gemaakt worden door het massale thuiswerken."

LEES VERDER