Wij delen kennis en ervaringen

slider 03

Transmission System Operator

De WENB werkt momenteel voor één organisatie in de sector TSO, de landelijke beheerder van het elektriciteitsnetwerk: TenneT. Hier werken circa 4.500 medewerkers.

De sector 'Transmission System Operator' (TSO) is in 2019 ingesteld, omdat de werkzaamheden en het speelveld van de landelijke en de regionale netwerkbeheerders steeds verder uiteen liepen. TenneT richt zich meer op regiewerkzaamheden, samenwerkingsverbanden met aangrenzende landen en aansluitingen op en over zee. Door de instelling van deze sector kan het HR-beleid beter worden afgestemd op een aantal bijzonder relevante ontwikkelingen:

  • de duurzame inzetbaarheid van werknemers
  • veiligheid in de werkomgeving, zowel op land als op zee
  • strategische personeelsplanning
  • (internationale) mobiliteit van werknemers 

HR-nieuws

Meer nieuws

Column Reinier Rutjens

Reinier 12 - 400 px
'Blijf investeren, vooral in mensen!'

"Prinsjesdag bracht geen grote verrassingen, maar het kabinet maakt wel de juiste keuze. Ondanks de onzekere toekomst durft het kabinet te investeren in plaats van te bezuinigen, zoals tijdens de vorige economische crisis in 2008. Het kabinet haalt infrastructurele investeringen naar voren, stopt 20 miljard euro in het Nationale Groeifonds en verlengt de herstelpakketten met negen maanden. Ook werkgevers moeten nu durven te investeren in mensen."

"Ik maak mij grote zorgen dat deze tijdelijke vangnetbepaling voor een kleine groep uit het Pensioenakkoord de komende cao-overleggen gaat overheersen. Niet meer het investeren in duurzame inzetbaarheid staat voorop maar het creëren van vervroegde uittredingsregelingen gaat de boventoon voeren."

LEES VERDER