11 augustus 2023

Even voorstellen: Fleur Meijers

Werkgeversvereniging WENB
Fleur Meijers - 765x300px

Ik ben Fleur, woon in Apeldoorn en afgelopen maandag was mijn eerste werkdag als communicatieadviseur voor de WENB.

Net terug van een prachtige en avontuurlijke vakantie met mijn man Jaap en elfjarige dochter Maya. Drie weken op rondreis door het regenwoud van Costa Rica. Wat een geweldige flora, fauna en landschappen! Een ervaring die ervoor heeft gezorgd dat ik met een nog frisser hoofd en nieuwe inspiratie ben gestart. Voor de WENB, dus voor jullie, de leden in de sectoren!

Veel te lang geleden…
De afronding van mijn studie communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam in 1999 was direct de start van mijn loopbaan als communicatieadviseur. Dus reken maar uit, ik ben nu 47.

Met de razendsnelle ontwikkeling van informatietechnologie, het naderende jaar 2000 en de bijbehorende behoefte aan grote hoeveelheden IT-specialisten schoten de detacheringsorganisaties als paddenstoelen uit de grond. "Fleur, hoe kunnen we met communicatie het verschil maken en mensen verbinden aan onze organisatie, en zo de  voortdurende uitstroom beperken?" Een mooie vraag voor mijn afstudeeronderzoek. Het zaadje was geplant.

Op naar nu
De ruim twintig jaren die volgden, leerden mij als communicatieadviseur veel. Als zzp-er - en later ook in dienstverband - maakte ik kennis met verschillende organisaties en de communicatie-uitdagingen waarvoor zij stonden. Mijn interesse werd met name gewekt door lokale, provinciale en rijksoverheidsorganisaties. Ook nutsbedrijven en openbaar vervoerbedrijven kwamen op mijn pad. Allemaal organisaties die zich bevinden in een speelveld met veel belangen en belanghebbenden. Vaak ook politiek bestuurlijk.

De organisaties die het meest succesvol waren in het behalen van hun doelen waren de organisaties die het lukte om 'aandacht' tot de geldende standaard te maken. Aandacht door het herkennen en erkennen van belangen. Aandacht door vooringenomenheid zo veel mogelijk los te laten en dus nieuwsgierig te blijven naar de ander. Door oog te hebben voor verschillende communicatie behoeften en door de tijd te nemen voor echt contact. Dat rendeert, inspireert en het drijft mij!

Contact, ja graag!
Communicatie begint pas echt als er interactie ontstaat. Op welke manier dan ook. Ik maak graag kennis met iedereen die na het lezen van mijn introductie reden ziet om elkaar te ontmoeten. Om ideeën uit te wisselen, een antwoord te vinden op een concrete communicatie vraag of gewoon om elkaar beter te leren kennen. App of bel me dan; op mijn profielpagina vind je mijn gegevens. Tot dan!