05 juli 2023

De nieuwe cao TSO is definitief

Werkgeversvereniging WENB
sector-tso

Een ruime meerderheid van de leden van de vakbonden FNV en CNV heeft ingestemd met het in juni bereikte onderhandelingsresultaat over de nieuwe cao TSO.

Daarmee is de nieuwe cao TSO 2023-2025 een feit.

TenneT richt zich op het behalen van een Target Grid richting 2045 en verder. Op weg hiernaartoe zal TenneT verder groeien. Een andere belangrijke ontwikkeling is de mogelijke verkoop van TenneT Duitsland. Hierover is nog geen definitief besluit.

De nieuwe cao TSO heeft een looptijd van 28 maanden, van 1 september 2023 tot en met 31 december 2025. Met deze langere looptijd biedt de cao in de komende jaren rust en stabiliteit.

De eerste loonsverhoging vindt plaats per 1 september 2023, de salarissen en salarisschalen worden structureel verhoogd met 270 euro bruto per maand (op fulltime basis). Daarna worden per 1 september 2023 de salarissen en salarisschalen voor de tweede keer structureel verhoogd; deze verhoging bedraagt 6%. De derde structurele verhoging vindt plaats op 1 januari 2025, deze bedraagt 7%.

In de komende periode wordt gewerkt aan de teksten van de nieuwe cao met als doel de tekst van de cao in september gereed te hebben. De gemaakte afspraken worden geïmplementeerd. In de loop van de nieuwe cao TSO starten de onderzoeken naar verdere vergroening van de arbeidsvoorwaarden en het herijken van het loongebouw. De details van deze en alle andere afspraken lees je in het onderhandelingsresultaat.