01 oktober 2021

Koplopers Vitaalste Vakbedrijf 2021 bekend!

Werkgeversvereniging WENB
WENB Jaarcongres 2021 - Winnaars Vitaalste Vakbedrijven - 765x300px.JPG

Wij feliciteren Indaver, Stedin, Twence en VodafoneZiggo met hun benoeming tot koploper Vitaalste Vakbedrijven. Tijdens het WENB Jaarcongres 2021 kregen zij hun certificaat uitgereikt.

Met de verkiezing Vitaalste Vakbedrijf zetten we werkgevers in het zonnetje en maken we zichtbaar welke inspanningen zij leveren om hun werknemers op fitte en vitale wijze inzetbaar te houden voor werk.

Waarom de verkiezing Vitaalste Vakbedrijf?
De vergrijzing in organisaties, het langer moeten doorwerken tot de pensioenleeftijd, en de impact die uitval op het werk heeft op collega’s, team en organisatie - bijvoorbeeld als het gaat om tekort aan personeel - maakt het des te belangrijker om ervoor te zorgen dat werknemers fysiek en mentaal in staat zijn om te blijven werken en fit en energiek hun pensioen bereiken. Werkgevers spelen hierin ook een belangrijke rol en daarom organiseert de WENB voor haar leden - en die van de WWb - de verkiezing Vitaalste Vakbedrijf.

Juryrapport
Een onafhankelijke en deskundige jury heeft uit alle 31 inzendingen vier koplopers geselecteerd. De reden dat zij koploper zijn geworden: het vitaliteitsbeleid vormt een belangrijk onderdeel van hun beleid. Ook blinken zij uit in specifieke onderdelen:

  • Indaver gebruikt een model met vier heldere pijlers en metrolijnen, waarop medewerkers aan de hand van een brede health check naar een voor hen bijpassende oplossing op fysiek en mentaal vlak kunnen reizen.
  • Stedin is nagegaan of investeren in vitaliteit loont en de uitkomst daarvan is positief. Vitaliteit wordt actief uitgedragen door de directie en ze hebben een Chief Happiness Officer in dienst genomen.
  • Twence heeft een hoge medewerkersparticipatie, het beleid is vormgegeven met medewerkers die hierover meedenken. Ook participeren zij in externe netwerken, zoals bijvoorbeeld Twente Mobiel.
  • VodafoneZiggo’s directie is actief betrokken bij het vitaliteitsbeleid en dit vormt een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering.

 

Koplopers blij met erkenning

De koplopers hebben het certificaat met trots in ontvangst genomen en zijn blij met deze erkenning:

  • Myra Latuheru, HR Director Benelux bij Indaver, ziet het als een goede stimulans om door te gaan en jezelf opnieuw uit te vinden. Ook benadrukt ze dat ze het echt met de werknemers samen doen.

    Bekijk ook het gesprek van Myra en Floor van den Heuvel over vitaliteit en gezondheid (Vimeo)

  • Annet Ekhart, HR Manager Employee Experience bij Stedin, is trots en ziet het tegelijkertijd als een aanmoedigingsprijs, omdat het nóg beter kan.
  • Albert Vos, manager advies en beleid bij Twence, geeft aan dat het niet vanzelf gaat en de aanpak pieken en dalen kent. Hij wil hun aanpak na corona weer een nieuwe boost geven.
  • Thijs van Loon, Director HR Expertise Center bij VodofoneZiggo is blij dat hun vitaliteitsbeleid tot wasdom is gekomen en moedigt andere werkgevers aan om gewoon te beginnen. Je hebt niet veel budget nodig om mooie vitaliteitsplannen op te zetten.

Doe mee en deel kennis!

Ben je benieuwd wat koploperbedrijven (anders) doen op het gebied van fit & vitaal werken? Op 7 oktober organiseren we een Webinar over koplopers Verkiezing Vitaalste Vakbedrijf.

In 2022 organiseren we de Verkiezing Vitaalste Vakbedrijf wederom om kennisuitwisseling te stimuleren en koplopers te waarderen. "Dare to try": doe je ook (weer) mee?

De verkiezing van het Vitaalste Vakbedrijf is onderdeel van het meerjarenprogramma Fit & Vitaal en wordt mede mogelijk gemaakt door Zilveren Kruis.