Bijdrage Leo Bormans: "Geluk en hoop in nieuwe tijden"

Impressie WENB Jaarcongres 2021

Werkgeversvereniging WENB
WENB Jaarcongres 2021 - Leo Bormans close 01

Spreker Leo Bormans is Distinguished Lecturer in Happiness Economics Research aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Als succesvol spreker en adviseur is hij in contact met regeringen, managers, universiteiten, welzijnswerkers, leraren en organisaties over heel de wereld. Leo Bormans ontsluiert het geheim en de kracht van hoop en geluk: in ons eigen leven en voor onze samenleving. Ook in onzekere tijden. Zowel geluk als hoop zijn voor een deel "maakbaar": we kunnen het leren!

In zijn indringende, maar prachtige betoog nam Leo ons mee naar de wereld waarin wij leven. En hoe wij met elkaar omgaan. Met momenten van geluk en verdriet. Hij vertelde over negatieve en positieve vrijheid. Hoe wij kijken naar levensstijl, omgaan met nostalgie en de gekmakende 'rat race' die al jaren voortduurt.

Hoe we omgaan met crises. En dat het in onze economie gaat om het maken van keuzes... dus geen gek idee om een 'minister of happiness' te benoemen?

Hoe we omgaan met angst en hoop... en nog veel meer. Leo: "Let op: de grote veranderingen heeft niemand aan zien komen!" Ook vertelde hij over sociale groei. Hoe we doelen en emoties delen, en hoe interactie tussen mensen plaatsvindt.

Een eye opener: "Via de anderen worden wij onszelf"

Terug naar de opening