Impressie WENB Jaarcongres 2021

Geniet na van onze eerste grote live meeting "na corona"

Werkgeversvereniging WENB
WENB Jaarcongres 2021 - Presentatie Leo Bormans - Geluk 2-0 - overzicht - 765x300px.JPG

Sinds de uitbraak van het coronavirus konden we geen fysieke events organiseren. Wat heerlijk dat we weer mochten samenkomen in de Utrechtse Metaal Kathedraal.

Het was een bijzonder intense bijeenkomst met een hoge opkomst. Veel leden zagen elkaar weer voor het eerst in anderhalf jaar tijd, omdat ze in andere sectoren werken of omdat ze niet deelnemen aan dezelfde commissies of werkgroepen. Zo werd weer eens duidelijk hoe belangrijk fysieke events zijn; binnen de WENB geloven we heilig in de meerwaarde van contact en kennisdeling over de grenzen van je eigen sector heen. 

Na een kort welkom door Reinier Rutjens opende voorzitter Maarten Otto (CEO Alliander) ons jaarcongres.

Maarten Otto: "Een perfecte locatie om stil te staan bij het thema werkgeluk"

Samen met Reinier Rutjens opende onze voorzitter, Maarten Otto, het jaarcongres. Zij vroegen zich hardop af of we wel kunnen spreken van 'Gelukkig werken na corona'... of dat het niet beter 'tijdens corona' kan zijn. Want het virus is helaas nog onder ons en we zullen ermee moeten leren leven én werken!

Maarten stond even stil bij de historie van de Metaal Kathedraal: "Een plek met een enorme geschiedenis, die symbool staat voor hard werken. Een plek die heel veel functies heeft gekend. Het was oorspronkelijk een rooms-katholieke kerk, maar vanaf de jaren ’40 zat hier een fabriek waar zijspannen geproduceerd werden voor het Nederlandse leger. En vanaf de jaren ’70 zat hier een metaalfabriek. Die geur van het lassen, branden en slijpen van staal, die ruik je nu nog..."

"Zoals we hier vandaag samen zijn, hebben we in ieder geval twee dingen met elkaar gemeen"

Maarten: "Dat zijn:

  1. Goed werkgeverschap; daar maken we ons als lid van de WENB allemaal hard voor.
  2. Corona had een grote impact op onze rol als werkgever; kantoren werden gesloten en mensen werkten thuis. Vooral voor onze sectoren - waar veel mensen in de uitvoering werken en thuiswerken niet altijd een optie is - bracht dit extra uitdagingen met zich mee.

Ik ben enorm onder de indruk van de grote veerkracht van bedrijven, organisaties en medewerkers en het effectieve improvisatievermogen waarmee nieuwe wegen werden gevonden om op afstand samen te werken. Ondanks alle schaduwkanten van de coronacrisis heeft het verplichte thuiswerken ook tot nieuwe en bruikbare inzichten geleid over onze manier van werken. Zaken die we voorheen heel normaal vonden - vijf dagen per week op kantoor, fysieke vergaderingen, en de hiermee gemoeide reistijd - worden nu terecht ter discussie gesteld."

Bekijk de videoregistratie van de opening (Vimeo)

Naar pagina 2 van 5: Koplopers Vitaalste Vakbedrijven en resultaten Dashboard en benchmarks