15 juni 2020

Impressie van het WENB Jaarcongres 2020 Online: 'Naar een nieuw ontwerp van werk'

Werkgeversvereniging WENB
200615 Nieuw ontwerp van werk - 765px

Op vrijdag 5 juni 2020 organiseerde de WENB het Jaarcongres 2020 voor haar leden, de leden van de WWb en voor genodigde relaties. Vanwege de coronamaatregelen dit jaar online. Het thema van het congres is bijzonder actueel: 'Naar een nieuw ontwerp van werk', maar we zijn toch aangenaam verrast door jullie bijdragen aan de discussie en de positieve reacties na afloop. Op deze pagina vind je de link om de opname van het congres te bekijken.

Bekijk de opname van het WENB Jaarcongres 2020 Online


HET PROGRAMMA

Centraal stond het advies van de Commissie Borstlap met de titel 'In wat voor land willen wij werken?'
Werk is essentieel voor de economische welvaart, de maatschappelijke samenhang en ons sociale welbevinden. Dit ondervinden we vandaag de dag meer dan ooit te voren. Hoe maken we de arbeidsmarkt toekomstbestendig? Wat is daarbij een eerlijke verdeling van de individuele en maatschappelijke risico’s?

 

Hans Borstlap (foto links): voorzitter van de Commissie regulering van Werk (commissie Borstlap) die begin dit jaar met verstrekkende voorstellen kwam tot herinrichting van de arbeidsmarkt, de sociale zekerheid en het arbeidsrecht.



Piet Fortuin
(foto rechts): voorzitter van CNV Vakcentrale (vanaf 1 januari 2020) en CNV Vakmensen (sinds 2016) zal zijn visie op de voorstellen delen vanuit het perspectief van de werknemers.

 

Ook haalden we op wat de aanwezige leden (ook van de WWb) van het advies vinden. De sprekers aan de tafel in onze studio reageerden hierop.

Het jaarcongres vormde de aftrap voor een traject waarin wij met onze leden een visie op de verschillende voorstellen van Borstlap willen vormen, om vervolgens tot een 'nieuw ontwerp van werk' te komen. Dit organiseren we vanaf september 2020 in een viertal sessies, gewijd aan het onderwerp en het nieuw op te richten Netwerk 'Naar een nieuw ontwerp van werk'.

Lees verder