Wij delen kennis en ervaringen

Vragenuurtje 'Benchmarken op Duurzame Inzetbaarheid'

Op 4 maart 2021 organiseren we voor leden van de WENB en de WWb vanuit het meerjarenprogramma 'Fit & Vitaal' een vragenuurtje over het Dashboard DI, de Benchmark Ziekteverzuim & de Benchmark Arbeid.

Fotos Andrea en Tinka - 620pxv.l.n.r.: Andrea van de Velde en Tinka van Vuuren

Uit ervaring weten we dat het uitzetten van de verschillende vragenlijsten vragen oproept, dus geven we een korte presentatie over de verschillende benchmarks. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen.

Benchmark Ziekteverzuim
De WENB heeft in 2019 voor leden een Dashboard DI ontwikkeld. Dit geeft bedrijven inzicht in de duurzame inzetbaarheid van het eigen bedrijf ten opzichte van andere bedrijven, sectoren én het Nederlands gemiddelde.

De 'Benchmark Ziekteverzuim' wordt jaarlijks met behulp van een vragenlijst aan HR over het ziekteverzuim; de uitkomsten hiervan worden opgenomen in het Dashboard DI. De andere thema’s worden jaarlijks geactualiseerd via een korte Flitspeiling, die via HR wordt afgenomen bij de werknemers, en de zorganalyse van Zilveren Kruis voor het thema Gezondheid. Dit jaar kunnen de leden zelf een periode kiezen om deel te nemen aan de Flitspeiling: van 1 maart tot 5 april 2021 óf van 9 september tot 14 oktober 2021.

Voor bedrijven in de sector PLb wordt de Flitspeiling gecombineerd met de nulmeting. Hiermee wordt de mate waarin werknemers eigen regie voeren op duurzame inzetbaarheid gemeten. Let op: deelname aan deze meting is alleen mogelijk in de periode van 1 maart tot 5 april 2021.

Benchmark Arbeid
Ook heeft de WENB in 2019 voor haar leden per sector een 'Benchmark Arbeid' gerealiseerd. Deze wordt eens per twee jaar door TNO uitgevoerd vanuit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA). Deze enquête houdt TNO jaarlijks onder werkenden in Nederland en gaat in op veranderingen van de arbeidssituatie en de gevolgen daarvan voor de productiviteit, innovatiekracht, gezondheid en duurzame inzetbaarheid van werkend Nederland.

Voor wie?
Deze sessie is vooral interessant voor HR-professionals die het thema gezondheid, vitaliteit en (duurzame) inzetbaarheid in hun portefeuille hebben en meer willen weten over de verschillende benchmarks die vanuit de WENB en de WWb worden gehouden.

Door wie?
Dit vragenuurtje wordt geleid door Tinka van Vuuren, bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement en Andrea van de Velde, projectmanager benchmarks WENB.

Datum en aanmelding
Dit online vragenuurtje vindt plaats op donderdag 4 maart 2021, van 13.30 tot 14.30 uur.
Voor de techniek maken we gebruik van MS-Teams. Na aanmelding ontvang je per e-mail nog een deelnamelink.

Wil je zo vriendelijk zijn om voor je aanmelding gebruik te maken van het aanmeldingsformulier? Je opent dit formulier met behulp van de knop 'AANMELDEN', hieronder.

Na je aanmelding ontvang je een automatische reply (voor ontvangst) en later een uitnodiging via MS-Teams.

Datum en tijdstip:
2021-03-04T13:30:00 2021-03-04T14:30:00
Locatie:
(online m.b.v. MS-Teams)
Adres:
Aanmeldperiode:
2021-02-22T13:30:00 2021-03-04T12:00:00

Let op!
Nadat je op de knop 'aanmelden' hebt gedrukt kan het even duren voordat de bevestiging hiervan bovenin het scherm verschijnt.