Masterclass 'Hoe bevorder je zelfleiderschap bij medewerkers?'

Werkgeversvereniging WENB
Doeschka Anschutz - 765x300px

In deze online masterclass op 15 mei, tussen 15.00 en 16.30 uur, bespreken we hoe je omgaat met weerstand tegen verandering en zelfleiderschap stimuleert.

Medewerkers die fysiek en mentaal goed in hun vel zitten zijn waardevol voor de organisatie. Zij functioneren goed, zijn inzetbaar en productief. Door de krappe arbeidsmarkt is het behoud en de inzetbaarheid van medewerkers steeds belangrijker. Hoewel veel organisaties aandacht besteden aan gezondheid en vitaliteit blijkt het niet eenvoudig om medewerkers aan te zetten tot (duurzame) gedragsverandering.

In deze masterclass gaat Dr. Doeschka Anschutz van 'Lab of Life' in op weerstand tegen verandering en hoe je zelfleiderschap van medewerkers stimuleert. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van gedragsverandering en het ontwikkelen van oplossingsgerichte interventies binnen organisaties. Er is gelegenheid om vragen te stellen en jouw eigen casuïstiek in te brengen.

Na het volgen van deze masterclass heb je meer inzicht in:

 • Welke weerstanden tegen verandering er zijn en hoe je die kunt omzeilen.
 • Hoe je medewerkers kunt ondersteunen om van ‘willen’ naar ‘doen’ te komen.
 • Wat belangrijke wetenschappelijke principes achter gedragsverandering zijn.

Doelgroep
Deze masterclass is interessant voor (HR-)professionals die de thema's arbo, gezondheid, vitaliteit, (duurzame) inzetbaarheid, of leren en ontwikkelen in portefeuille hebben, zoals ook preventiemedewerkers en HSE-professionals. Ook lijnmanagers en OR-leden zijn van harte welkom om deel te nemen. Attendeer collega's voor wie dit ook interessant kan zijn gerust op deze masterclass.

Aanmelden
Meld je aan via het e-mailformulier (klik op 'Aanmelden'). Na je aanmelding ontvang je een automatische reply in je mailbox ter bevestiging. Door op de bijlage te klikken zet je datum en tijdstip gemakkelijk in je agenda.

De uitnodiging met link voor deelname aan de masterclass ontvang je ongeveer twee weken van tevoren.

Deze masterclass is kosteloos voor leden van de WENB, de WWb en de Vwvw. Deze wordt mogelijk gemaakt vanuit het Lerend Netwerk Fit & Vitaal en maakt deel uit van het meerjarenprogramma Fit & Vitaal.

 • Locatie

  Online (m.b.v. MS-Teams)

 • Datum en aanmelding

  Aanmeldperiode:
  2023-03-30T10:00:00 2023-05-12T18:00:00

  Datum en tijdstip:
  2023-05-15T15:00:00 2023-05-15T16:30:00