08 maart 2022

Start van de cao-onderhandelingen TSO

Werkgeversvereniging WENB
logo TenneT 765x300px

Het eerste, verkennende gesprek over de nieuwe cao vond plaats op 28 februari 2022.

In dit eerste overleg zijn de ambities, doelstellingen en de opgave waarvoor TenneT staat aan bod gekomen. Door het verhogen van de klimaatambities wordt de energietransitie ook steeds urgenter. In 2025 moet TenneT klaar zijn voor de piek, voor het ontwerpen en uitvoeren van het Target Grid 2045. TenneT heeft hierbij haar medewerkers hard nodig. De partijen bespraken wat het betekent voor de medewerkers om klaar te zijn voor de piek in 2025 en wat dit betekent voor de te maken afspraken in de cao. De vakbonden hebben hun inzet voor de nieuwe cao gepresenteerd.

Bij de start van de cao-onderhandelingen stonden partijen ook stil bij de ontwikkelingen in Oekraïne. Op dit moment kan niemand de impact op de onderhandelingen hiervan overzien. Daarom spraken de partijen af om het onderwerp loon meer naar achteren te schuiven en eerst aan de slag te gaan met onderwerpen als duurzame inzetbaarheid en gezond doorwerken tot het pensioen.

Dank aan de 575 medewerkers die de drie poll-vragen van cao-partijen hebben beantwoord. De uitkomsten hiervan zijn ook besproken aan de cao-tafel. Je vindt de resultaten op het intranet van TenneT onder 'gerelateerde documenten'.

Het volgend cao-overleg vindt plaats op 16 maart, daarna op 9 en 25 mei.