28 maart 2023

Cao-partijen: start overleg cao TSO ruim voor zomerperiode

Werkgeversvereniging WENB
logo TenneT 765x300px

Deze week was er weer periodiek overleg tussen TenneT, de WENB en de vakbonden. Op de agenda stonden de komende cao-onderhandelingen en de ontwikkelingen binnen TenneT.

De cao TSO loopt tot en met 31 augustus 2023. TenneT, de WENB en de vakbonden streven ernaar om een akkoord te bereiken over de nieuwe cao voor het einde van de looptijd van de huidige cao. Om dit te realiseren zijn de data voor de cao-onderhandelingen nu al vastgesteld: 9 mei, 7 juni, 13 juni en als extra datum 21 augustus.

TenneT heeft de vakbonden bijgepraat over de ontwikkelingen binnen TenneT. Een belangrijke ontwikkeling is de mogelijke volledige verkoop van TenneT Duitsland. De onderzoeken en onderhandelingen hierover lopen inmiddels. Er is nog geen definitief besluit. Ook is er in het overleg kort stilgestaan bij het onlangs gepubliceerde jaarverslag van TenneT.

Daarnaast zijn de vakbonden bijgepraat over de overgang naar het nieuwe SAP-systeem. De implementatie hiervan was en is uitdagend, er wordt hard gewerkt de bestaande problemen op te lossen.

De cao-partijen spraken af dat TenneT een rouwprotocol opstelt, waarin is beschreven hoe een getroffen medewerker zo goed mogelijk op te vangen. Dit rouwprotocol is gereed en gepubliceerd.