01 september 2022

De tekst van de nieuwe cao TSO 2022-2023 is gereed en beschikbaar

Werkgeversvereniging WENB
sector-tso

In mei werd over de nieuwe cao TSO een akkoord bereikt tussen TenneT, de vakbonden en de WENB. In de afgelopen maanden werkten de cao-partijen aan de tekst van de nieuwe cao. Deze is nu gereed.

De tekstcommissie van de cao-partijen verwerkte de afspraken van het onderhandelingsakkoord in de tekst van de cao, die overigens ook in het Engels beschikbaar is. Daarbij zijn ook de wacht- en storingsdiensttoeslag en de opkomstpremie geïndexeerd. De afspraken lees je in het onderhandelingsresultaat van afgelopen mei.

Verder voerden de cao-partijen een aantal verbeteringen door in de cao, zoals:

  • De staffel in de terugbetalingsregeling van de verhuiskostenvergoeding;
  • De extra vergoeding in tijd voor wacht- en storingsdienst op een feestdag die op een zaterdag of zondag valt;
  • Het kunnen declareren van gereden kilometers als dienstreis bij opkomst in de wacht- en storingsdienst;
  • Het niet meer in mindering brengen van salarisverhogingen op betalingen op grond van de afbouwregeling wacht- en storingsdiensttoeslag.

Daarnaast herschreef de tekstcommissie enkele teksten ten behoeve van de leesbaarheid en duidelijkheid. Dit geldt bijvoorbeeld voor de aan- en verkoopwaarde van verlof en de toepasselijkheid van bepaalde arbeidsvoorwaarden op functiecontracten. Ook de promotie- en demotieregeling, de verhuiskostenvergoeding bij indiensttreding en de bepaling over vergoeding van dienstreizen bij standplaats kantoor zijn verduidelijkt.

Tot slot is een aantal bestaande regelingen van TenneT in de cao TSO opgenomen. Voorbeelden hiervan zijn de bonus flexibele arbeidsvoorwaarden, de tegemoetkoming in de premie zorgverzekering en de collectieve ongevallenverzekering.

Je kunt de cao hier vinden. Voor een update over de invoering van enkele van de gemaakte afspraken verwijzen we je naar de mededeling van 3 augustus jl.