Wij delen kennis en ervaringen

WENB Jaarcongres 2020 Online: 'Naar een nieuw ontwerp van werk'

Op vrijdag 5 juni 2020 organiseerde de WENB het Jaarcongres 2020 voor haar leden, de leden van de WWb en voor genodigde relaties. Vanwege de coronamaatregelen dit jaar online. Het thema van het congres is bijzonder actueel: 'Naar een nieuw ontwerp van werk'. Hieronder vind je de link om de opname terug te kijken.

Vignet 2 - Naar een nieuw ontwerp van werk - liggend orig

Bekijk de opname van het WENB Jaarcongres 2020 Online

HET PROGRAMMA

Centraal staat het advies van de Commissie Borstlap met de titel 'In wat voor land willen wij werken?'

Werk is essentieel voor de economische welvaart, de maatschappelijke samenhang en ons sociale welbevinden. Dit ondervinden we vandaag de dag meer dan ooit te voren. Hoe maken we de arbeidsmarkt toekomstbestendig? Wat is daarbij een eerlijke verdeling van de individuele en maatschappelijke risico’s?

Tijdens het congres gaan wij vanuit de verschillende perspectieven van werkgevers, vakbonden en de commissie hierover met elkaar in gesprek. Twee sprekers die in dit maatschappelijke debat een prominente rol spelen, Hans Borstlap en Piet Fortuin, zullen hun visie op de vraag naar het nieuwe ontwerp geven. Hun profielen vind je onderaan deze pagina.

Wat vinden werkgevers, meer in het bijzonder de leden van de WENB en de WWb, van het advies? Door het online congres interactief in te richten halen we dit perspectief op. De sprekers aan tafel zullen hierop reageren.

Het congres vormt de aftrap voor een traject waarin wij met onze leden een visie op de verschillende voorstellen van Borstlap willen vormen, om vervolgens tot een 'nieuw ontwerp van werk' te komen.
Dit organiseren we in de tweede helft van 2020 in het nieuw op te richten Netwerk 'nieuw ontwerp van werk'.

Meer weten?
Heb je vragen over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Gabriëlle Verberne of Pim Beljaars.

Datum en tijdstip:
2020-06-05T13:00:00 2020-06-05T14:30:00
Locatie:
(online)
Adres:
Aanmeldperiode:
2020-02-04T17:00:00 2020-06-05T14:30:00

Let op!
Nadat je op de knop 'aanmelden' hebt gedrukt kan het even duren voordat de bevestiging hiervan bovenin het scherm verschijnt.

fotobalk sprekers 630px

Hans Borstlap (foto links): voorzitter van de Commissie regulering van Werk (commissie Borstlap) die begin dit jaar met verstrekkende voorstellen kwam tot herinrichting van de arbeidsmarkt, de sociale zekerheid en het arbeidsrecht.

Piet Fortuin: voorzitter van CNV Vakcentrale (vanaf 1 januari 2020) en CNV Vakmensen (sinds 2016) zal zijn visie op de voorstellen delen vanuit het perspectief van de werknemers.