24 januari 2023

Online Workshop: Open Hiring

Floor van Dongen
Jos Gastvrij

Donderdag 16 februari van 14:00 - 15:00 uur: workshop Open hiring. Dit betekent dat iemand gewoon bij je aan de slag gaat, als die persoon denkt de geschikte kandidaat te zijn voor de vacature.

De arbeidsmarkt is krap en alle hens aan dek om voldoende en gekwalificeerd personeel binnen te krijgen. Al eens gedacht aan alternatieve manieren om aan goede mensen te komen? Jos van Delft van de Start Foundation neemt je mee in het principe van “Open Hiring”.

Dus geen sollicitatiegesprek, cv of bemoeienis van de overheid. Iedereen is welkom, ongeacht waar je vandaan komt of wat je in het verleden hebt gedaan. Het enige wat telt is de motivatie om te werken. Zonder vragen.

Hoe kan dat voor je werken? En wat vraagt dat van jou als werkgever? De Start Foundation neemt ons mee in de wereld van Open Hiring.

Programma
Tijdens zijn presentatie snijdt Van Delft een tweetal thema’s aan.

 • Ten eerste geeft hij uitleg over inclusief werkgeven in het algemeen. En dan vooral waarom je hier als organisatie mee zou starten
 • Vervolgens zoomt hij in op Open Hiring. Wat houdt deze methodiek in? Hoe is hij in te zetten? Welke werkgevers zijn al gestart? Wat zijn hun ervaringen? Daarnaast blijft er voldoende tijd en ruimte over voor het stellen van vragen en het voeren van een discussie

Wie is Jos van Delft
Jos van Delft startte in 1994 als bijbaan naast zijn studie Personeel & Arbeid als intercedent bij Manpower. Na een uitstapje in de zorg en het succesvol afronden van een tweede studie, Social Work, startte hij in 2002 als jobcoach bij Start Kans (dat later overging in USG Restart). Binnen USG groeide hij uiteindelijk door tot accountmanager. In 2016 maakte hij de overstap naar de Start Foundation. Een onafhankelijk vermogensfonds/maatschappelijk ontwikkelaar dat geld en middelen inzet om de arbeidsmarkt toegankelijk te maken voor iedereen die wil werken maar om wat voor reden dan ook moeite heeft met het vinden en behouden van werk. Van daaruit heeft hij eerst twee jaar als Manager Inclusie & Diversiteit bij Hutten in Veghel gewerkt. Vervolgens is hij zijn tijd gaan verdelen over Open Hiring en een arbeidsmarktprogramma in de regio Noordoost-Brabant.

De workshop vindt online plaats op 16 februari van 14.00 tot 15.00 uur. Blok de tijd en datum alvast in je agenda. Een paar dagen van tevoren ontvang je per mail een link naar de workshop. Meld je nu aan en mis het niet!

 • Locatie

  Online (webinar)

 • Datum en aanmelding

  Aanmeldperiode:
  2022-10-20T09:00:00 2023-02-16T12:00:00

  Datum en tijdstip:
  2023-02-16T14:00:00 2023-02-16T15:00:00