Wij delen kennis en ervaringen

Intervisiesessies 'corona, verzuim & inzetbaarheid' (12 en 21 januari)

In een veilige digitale omgeving deelden HR-businesspartners, HR-(beleids)adviseurs, casemanagers, HSE-managers en DI-experts onlangs hun ervaringen en ideeën over het verzuim en de inzetbaarheid van hun medewerkers in coronatijd. Zilveren Kruis begeleidde deze intervisiesessie. De deelnemers waardeerden het bijzonder om van elkaar te horen hoe zij met de verschillende vraagstukken omgaan. Naast herkenning van problematiek leverde de sessie hen ook concrete oplossingsrichtingen op.

Vignet meerjarenprogramma Fit en Vitaal - 465px

Lees hoe verschillende werkgevers omgaan met vraagstukken over corona, verzuim en inzetbaarheid
(pdf, inloggen verplicht)

Nieuwe intervisiesessies corona, verzuim & inzetbaarheid op 12 en 21 januari 2021
Omdat er behoefte is aan een vervolg, organiseert Zilveren Kruis in januari opnieuw twee intervisiesessies voor leden van de WENB en de WWb. In een veilige omgeving spreken we over uitdagingen en delen we oplossingen voor de inzetbaarheid van medewerkers en het omgaan met corona. Hierbij ligt de nadruk op het uitwisselen van vraagstukken en ervaringen tussen organisaties onderling, aan de hand van praktijkvoorbeelden.

- Deze online intervisiesessie is vooral interessant voor (HR-)professionals die preventie, inzetbaarheid en verzuim in hun portefeuille hebben. Ook als je de eerste keer niet hebt meegedaan, ben je van harte welkom.
- De intervisiesessie duurt maximaal 1,5 uur en wordt online gehost door adviseurs gezond ondernemen van Zilveren Kruis via “Teams’.
- Voorafgaand aan de sessie word je gevraagd om een vraag of casus in te brengen. Deze worden tijdens de intervisie met elkaar besproken en ervaringen worden met elkaar uitgewisseld.
- Vijf tot zes deelnemers per meeting blijkt ideaal voor een mooie uitwisseling met voldoende spreektijd voor iedereen. In een sessie is daarom plaats voor maximaal 6 deelnemers. We schrijven in op volgorde van aanmelding.

Aanmelden
Wil je deelnemen aan een intervisiesessie, laat dat dan spoedig weten aan Floor van den Heuvel, programmamanager Fit & Vitaal.
Er kunnen maximaal zes personen deelnemen aan een sessie; er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar op de volgende data:

  • Dinsdag 12 januari van 13.00 - 14.30 uur
  • Donderdag 21 januari van 13.00 - 14.30 uur

Laat Floor per e-mail weten naar welke datum je voorkeur uitgaat.

Daarna ontvang je van Zilveren Kruis een uitnodiging voor MS-Teams en de vraag om een vraagstuk of casus in te brengen vanuit je praktijk.

Meerjarenprogramma Fit & Vitaal: kennis, activiteiten & netwerk
Wil jij (of een collega) op de hoogte gehouden worden van initiatieven die vanuit 'Fit & Vitaal', meld je dan aan voor de 'Contactgroep Fit & Vitaal' bij Floor van den Heuvel.

Dit aanbod maakt onderdeel uit van het meerjarenprogramma Fit & Vitaal, met medewerking van Zilveren Kruis.

Meer weten?

Datum en tijdstip:
2021-01-12T13:00:00 2021-01-12T14:30:00
Locatie:
(online m.b.v. MS-Teams)
Adres:
Aanmeldperiode:
2020-11-10T15:00:00 2020-12-30T12:00:00