WERKGEVERSVERENIGING VOOR BEDRIJVEN IN ENERGIE, TELECOM, RECYCLING EN MILIEU

Wij delen kennis en ervaringen

Awards 'Vitaalste Vakbedrijf' uitgereikt aan Eneco, ROVA en WMD

De WENB organiseerde dit jaar voor het eerst de verkiezing van het Vitaalste Vakbedrijf in Nederland. In de afgelopen weken ontvingen de winnende bedrijven hun award. Zij blinken uit in het stimuleren van de mentale vitaliteit van hun technische vakmensen, door aandacht te schenken aan hun gezondheid en werkplezier. Aan de hand van scores uit een vitaliteitsscan werden de winnaars bepaald: Eneco, ROVA en WMD.

Uitreiking award Vitaalste Vakbedrijf - Eneco - 930px

Reinier Rutjens, directeur van de WENB, overhandigde de awards op gepaste afstand. En deze werden met trots ontvangen.

Bij Eneco nam teamleider Henk van Driel de award in ontvangst, vanwege zijn jarenlange inspanningen voor het bevorderen van vitaliteit bij vakmensen. "Heel mooi om deze award in ontvangst te mogen nemen. Binnen de afdeling Field Services vinden wij het belangrijk dat we gezond naar het werk komen én ook weer gezond naar huis gaan. Ongeacht leeftijd, werk en een binnen- of buitenfunctie", aldus Henk van Driel.

Uitreiking award Vitaalste Vakbedrijf WMD - 930px

Bij het in ontvangst nemen van de award vertelde WMD-directeur Leo Hendriks dat hij "apetrots" is op het winnen van de award. "Onder leiding van Nicole Meijeringh is een mooi programma uitgerold en is het hele bedrijf betrokken." Zoals Nicole toevoegt over het winnen van de award: "Het is een stimulans én een bevestiging. Het is ook leuk om te weten waar we staan ten opzichte van andere bedrijven".

Uitreiking award Vitaalste Vakbedrijf - ROVA - 930px

Roger Beuting, directeur van ROVA: "Wij zijn ontzettend trots op deze award. ROVA wil graag een vitaal bedrijf zijn dat rekening houdt met haar medewerkers. Het winnen van deze award bevestigt dat we op de goede weg zijn".

De drie winnende bedrijven doen volgend jaar graag weer mee en zullen zich weer inspannen om de vitaliteit van hun medewerkers te bevorderen. Roger Beuting van ROVA raadt het iedereen aan om volgend jaar mee te doen: "omdat het goed is voor je medewerkers, en goed voor je bedrijf".

Vitaliteitsscan en analyse van de resultaten
De bedrijven uit de sectoren van de WENB namen op vrijwillige basis deel aan het project. De WENB ontwikkelde een scan, die in kaart brengt welke inspanningen de bedrijven leveren op het gebied van de mentale vitaliteit van hun medewerkers. De scan, die ingevuld werd door HR-professionals, gaat over de maatregelen die bedrijven beschikbaar stellen en hun beleid rond de vitaliteit van hun technische medewerkers.

In samenwerking met Tinka van Vuuren, bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement, zijn de drie 'Vitaalste Vakbedrijven van 2020' gekozen. Zij zetten zich dit jaar bovengemiddeld in voor de vitaliteit van hun medewerkers.

Lees ook ons bericht van 28 september 2020 (onderaan)

Meedoen aan Vitaalste Vakbedrijf 2021?
In 2021 zal de WENB haar leden weer de kans geven om deel te nemen aan de verkiezing voor het Vitaalste Vakbedrijf. De kick-start vindt begin 2021 plaats in de vorm van een webinar. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Floor van den Heuvel, programmamanager 'Fit & Vitaal'.

Onderdeel van 'Fit & Vitaal'
De verkiezing van 'Vitaalste Vakbedrijf' maakt deel uit van het meerjarenprogramma 'Fit & Vitaal' van de WENB, dat aan het begin van 2020 is opgestart. Dit programma is gericht op een betere gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid van de medewerkers. Daarbij focussen we vooral op hun bewustwording (het belang van duurzame inzetbaarheid), houding, cultuur en gedrag (de 'eigen regie').

Het 'Vitaalste Vakbedrijf' is een van de projecten uit de derde pijler van het programma: een 'innovatielab' voor specifieke thema's en doelgroepen. Onder het motto "Dare to try!" nodigen (en dagen) wij de bedrijven uit om deel te nemen aan activiteiten, denk- en doetanks en pilots.