Wij delen kennis en ervaringen

Webinar 'Ontwikkelingen ABP en Pensioenakkoord'

De in december gebruikelijke actualiteitenbijeenkomst, over wijzigingen in de wetgeving per 1 januari 2021, stond in het teken van het thema Pensioen. Tijdens dit één uur durende webinar werden de deelnemers bijgepraat over de ontwikkelingen bij ABP en de stand van zaken rond het Pensioenakkoord.

combifoto sprekers 735px

Download de hand-out (pdf)

Bekijk de opname van het webinar (Vimeo)

Peter Janssen (rechts op de foto) is senior consultant pensioenzaken bij bestuursbureau ABP. Hij is verantwoordelijk voor de ondersteuning vanuit ABP aan de sociale partners in de Pensioenkamer. Tevens is hij uitvoerder van actuariële sleutelfuncties binnen ABP.

Peter start met het laatste nieuws van ABP. Hij geeft een toelichting op de stand van zaken van ABP, zoals de financiële positie van het pensioenfonds, de pensioenpremies voor 2021 en eventuele kortingen van het pensioen in 2021.

Jurre de Haan is sinds 1 september 2019 beleidssecretaris pensioenen binnen VNO-NCW en MKB-Nederland. Vanuit die rol is hij (werkgevers)voorzitter van de werkgroep pensioenen van de Stichting van de Arbeid en zat hij afgelopen jaar namens werkgevers in de “stuurgroep” die zich richtte op de uitwerking van het pensioenakkoord. Tussen 2014 en 2016 was hij betrokken bij de SER adviezen over de toekomst van het pensioenstelsel. In het verleden was hij werkzaam in diverse rollen bij pensioenuitvoerder APG, als economisch adviseur bij de Europese pensioenkoepel PensionsEurope en als Politiek Assistent van de Staatssecretaris van Financiën.

Jurre praat ons bij over de laatste ontwikkelingen van het Pensioenakkoord. Wat staat er te gebeuren en wat kunnen de werkgevers verwachten? Wat brengt het nieuwe pensioenstelsel ons en welke uitdagingen komen daarbij kijken? Welke de rol kunnen de werkgevers hierin spelen en welke mogelijkheden hebben zij?

VOOR WIE?

Dit webinar is bedoeld voor HR-managers en -adviseurs, salarisadministrateurs, arbeidsvoorwaardenadviseurs en -specialisten.

MEER WETEN?

Heb je vragen over dit webinar, neem dan contact op met Irma Visser of Rolf Blankemeijer.

TECHNIEK

Voor dit webinar maken we gebruik van de tool 'GoToWebinar'. Het verdient aanbeveling om het inloggen van tevoren even te testen!

Download de handleiding 'GoToWebinar' (pdf)

Een paar dagen voor aanvang ontvangen de meeste aanmelders vanuit het systeem van 'GoToWebinar' een link met de bevestiging van hun registratie en een link voor deelname aan het webinar. Late aanmelders ontvangen via onze website een automatisch bericht met een link voor de registratie.

AANMELDEN

Wil je zo vriendelijk zijn om voor je aanmelding gebruik te maken van het aanmeldingsformulier? Je opent dit formulier met behulp van de knop 'AANMELDEN', hieronder.

Datum en tijdstip:
2020-12-15T16:00:00 2020-12-15T17:00:00
Locatie:
(online, m.b.v. tool 'GoToWebinar')
Adres:
Aanmeldperiode:
2020-11-25T17:30:00 2020-12-15T16:30:00

Let op!
Nadat je op de knop 'aanmelden' hebt gedrukt kan het even duren voordat de bevestiging hiervan bovenin het scherm verschijnt.