Wij delen kennis en ervaringen

Delegatie Diner

Op donderdag 8 oktober 2020 (nieuwe datum i.v.m. de coronamaatregelen) organiseert de WENB het jaarlijkse 'Delegatie Diner', ditmaal in Stadsvilla Sonsbeek te Arnhem. Dit is een exclusieve bijeenkomst voor onze werkgeversdelegaties. Er zijn ook onderhandelaars van werkgeversdelegaties uit andere sectoren uitgenodigd. Zij geven ons inzicht in het verloop van hun onderhandelingsprocessen.

Stadsvilla Sonsbeek by Masha Bakker - 930px


Vorig jaar verzorgden de collega’s uit de sector Groot Metaal, de provincies en het Primair Onderwijs het inhoudelijke deel van het diner. Deze keer nemen de werkgever-onderhandelaars van Techniek Nederland, Koninklijke Horeca Nederland en de waterschappen ons mee in de arbeidsverhoudingen en cao-processen.

Wat zijn hun best practises, maar ook hun valkuilen en conflicten? Tijdens het diner gaan we met elkaar hierover uitvoerig in gesprek en wisselen we onze ervaringen uit. Het belooft weer een boeiende avond te worden.

HET PROGRAMMA

Elk cao-proces kent een eigen dynamiek, die ontstaat door de deelnemende personen, de omstandigheden en de karakteristieken van een sector, maar ook door toevallige incidenten. Zo'n proces kan constructief en relatief soepel verlopen, maar dat is niet altijd het geval. Aan de hand van voorbeelden van eerdere processen kijken we samen naar de factoren die het cao-proces beïnvloeden. En hoe leden van een werkgeversdelegatie dit proces kunnen sturen. Welke uitdagingen komen de delegaties tijdens het cao-overleg tegen en welke oplossingen worden daarvoor gevonden?

Het inhoudelijke programma bestaat uit drie presentaties en een paneldiscussie. Tussen deze onderdelen is er tijd om gezellig met elkaar te eten en te praten. De ontvangst is vanaf 17.00 uur. De bijeenkomst start om 17.30 uur en wordt afgesloten met een netwerkborrel; deze eindigt rond 20.30 uur.

Voor deze bijeenkomst hebben wij de volgende gastsprekers uitgenodigd:

  • Margreet Stok, Hoofd afdeling Werkgeverszaken & Ondernemerschap bij Techniek Nederland (cao Metaal & Techniek)
  • Paul Schoormans, Beleidsadviseur belangenbehartiging bij Koninklijke Horeca Nederland (Horeca-cao)
  • Saskia de Haas, Directeur Assets en Operatie bij Waternet (cao Waterschappen)
    Onderaan deze pagina leest u meer over hen.

Zij geven een korte presentatie en lichten het verloop van hun cao-proces en de arbeidsverhoudingen in hun eigen sector toe. Tijdens de paneldiscussie is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar te discussiëren.

AANMELDEN

Deelname aan deze bijeenkomst is uitsluitend mogelijk op uitnodiging. Wil je zo vriendelijk zijn om je komst te bevestigen via het aanmeldingsformulier? Je opent dit formulier met behulp van de knop 'AANMELDEN' hieronder.

Datum en tijdstip:
2020-10-08T17:30:00 2020-10-08T20:30:00
Locatie:
Stadsvilla Sonsbeek
Adres:
Apeldoornseweg 75 (navigatie-adres) Arnhem
Aanmeldperiode:
2020-01-06T15:30:00 2020-10-01T12:00:00

Let op!
Nadat je op de knop 'aanmelden' hebt gedrukt kan het even duren voordat de bevestiging hiervan bovenin het scherm verschijnt.

banner gastsprekers - 930pxV.l.n.r. Margreet Stok, Saskia de Haas en Paul Schoormans

 

Margreet Stok is Hoofd Werkgeverszaken en Ondernemerschap en verantwoordelijk voor de belangenbehartiging en de dienstverlening aan de leden op deze gebieden. Zij is de cao-onderhandelaar in de cao's voor Metaal & Techniek (ruim 310.000 fte) en de elektrotechnische detailhandel (14.000 fte).

Saskia de Haas is directeur Assets en Operatie bij Waternet, het enige watercyclusbedrijf van Nederland. Waternet bedient twee bestuurlijke opdrachtgevers: het Waterschap Amstel Gooi & Vecht (alle waterschapstaken) en de Gemeente Amsterdam (drinkwater, riolering en waterbeheer). Saskia is lid van de werkgeversdelegatie van het cao-overleg van de Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw).

Paul Schoormans is beleidsadviseur belangenbehartiging bij Koninklijke Horeca Nederland en betrokken bij de onderhandelingen voor de cao horeca en de pensioenregeling voor de horeca. De horeca kent seizoenen, pieken en dalen, kortom flexibiliteit en dat is vandaag de dag een uitdaging in praktijk versus recht en cao.

MEER WETEN?

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Rolf Blankemeijer of Reinier Rutjens.

Meer informatie over de locatie vindt u op de website van Stadsvilla Sonsbeek.
Kaart met aanwijzingen voor het parkeren.