Wij delen kennis en ervaringen

Webinar 'Zin in werk'

Werk is één van onze belangrijkste bronnen voor zingeving. Werk kan een plek zijn waar we gezien en gewaardeerd worden, waar we deel uitmaken van een gemeenschap. Werk geeft structuur aan ons leven en biedt bestaanszekerheid. Een belangrijke voorwaarde voor 'zingeving': dat we ons verbonden voelen met wat we doen. Maar die verbondenheid wordt door flexibilisering, de voortdurende dreiging van reorganisaties - en nu ook de maatregelen tegen corona - steeds meer aangetast. Wat betekent dit voor ons werk?

Heidi en Marlies 620px

DE SPREKERS

Heidi Jansen (onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen, foto links) en
Marlies Sikken (Vice President HR & HSE Wind bij Vattenfall) belichten vanuit hun eigen invalshoek het thema 'werk en zingeving'.

Download de presentaties (pdf)
Bekijk de opname van het webinar (Vimeo)


Heidi Jansen
vertelt over de bevindingen van haar onderzoek in uiteenlopende organisaties. Hierbij gaat zij in op de volgende vragen:

  1. Wat betekent werk voor ons?
  2. Hoe wordt werk zingevend?
  3. Wat bedreigt onze zin in werk?
  4. Hoe beïnvloedt de corona-pandemie ons werk?
  5. Wat kunnen organisaties doen om medewerkers meer zin in hun werk te laten ervaren?

Na deze lezing gaat Marlies Sikken in op de uitdagende vraagstukken waarvoor een groot energiebedrijf staat. En hoe de organisatie en de medewerkers daarmee omgaan. Daarna gaat zij in gesprek met de deelnemers om ervaringen uit te wisselen.

Tot slot gaan Heidi en Marlies in dialoog en is er ruimte voor vragen van de deelnemers.

Wij stellen het op prijs als je eventuele vragen al voor het webinar kunt doorgeven, dan kunnen de sprekers daarop hun presentaties afstemmen. Neem hiervoor contact op met Floor van den Heuvel (WENB) of Bart van Eggelen (O&O fondsen).

Doelgroep
Het webinar is bedoeld voor HR (beleids)adviseurs en HR business partners. De deelnemers worden in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen en kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Techniek
Voor dit webinar maken we gebruik van de videodienst 'GotoWebinar'. Na aanmelding via onderstaand e-mailformulier ontvang je instructies voor het inloggen. Voor het gemak kun je hieronder alvast de handleiding downloaden. Wij raden aan om de techniek van tevoren te testen.

Download de handleiding GotoWebinar (pdf)

 

Datum en tijdstip:
2020-11-12T13:00:00 2020-11-12T15:00:00
Locatie:
(online m.b.v. 'GoToWebinar')
Adres:
Aanmeldperiode:
2020-09-21T17:15:00 2020-11-12T15:00:00

001 Heidi Jansen en Marlies Sikken