Wij delen kennis en ervaringen

Netwerkbijeenkomst: communicatie om medewerkers te stimuleren aan DI te werken

In de praktijk zien we dat bedrijven allerhande maatregelen en faciliteiten getroffen hebben voor hun medewerkers om hun duurzame inzetbaarheid te bevorderen; overigens met wisselend succes. Tijdens deze netwerkbijeenkomst gaan we uitgebreid in op de rol die interne verandercommunicatie kan spelen om medewerkers te stimuleren werk te maken van hun duurzame inzetbaarheid. Indaver, een lid van de WENB, presenteert de rol die communicatie speelt bij hun integrale aanpak.

DI_icon

In een workshop gaan we aan de slag met 'gedragsbrillen', om daarmee uw eigen veranderinterventies - voor de ontwikkeling, loopbaan, mobiliteit, gezondheid en vitaliteit van medewerkers - te bedenken. Aan de hand van een praktijkcase van Indaver wordt gepresenteerd hoe een digitaal portaal kan ondersteunen om werk te maken van duurzame inzetbaarheid. Wij nodigen u graag uit om inspiratie op te doen en ervaringen uit te wisselen.

De sprekers
Tijdens deze bijeenkomst vertelt Michael Meyer (Senior Adviseur bij Orange Otters) over de rol die verandercommunicatie kan spelen om medewerkers te stimuleren de eigen regie over hun duurzame inzetbaarheid te nemen.

Femke McKenzie (Hoofd Communicatie bij Indaver) vertelt over de integrale propositie 'Indaver FIT' en laat zien hoe een digitaal portaal de medewerkers hierbij ondersteunt. Onderaan deze pagina leest u meer over hun bijdragen.

Doelgroepen
Deze bijeenkomst is vooral interessant voor HR-directeuren, HR-adviseurs, communicatiemanagers, lijnmanagement en vertegenwoordigers van de OR.

Het programma
Wij ontvangen u graag op dinsdag 6 november vanaf 12.30 uur; het programma start om 13.00 uur. Het programma eindigt om 16.00 uur, waarna u tot 16.30 uur kunt napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Meer weten?
Voor meer informatie over deze netwerkbijeenkomst kunt u contact opnemen met Floor van den Heuvel, programmamanager duurzame inzetbaarheid.

Aanmelden
Wilt u zo vriendelijk zijn om voor uw aanmelding gebruik te maken van het aanmeldingsformulier? U opent dit formulier met behulp van de knop 'AANMELDEN', hieronder.

Datum en tijdstip:
2018-11-06T12:30:00 2018-11-06T16:30:00
Locatie:
Bureau WENB en WWb
Adres:
Utrechtseweg 310, gebouw B-42 6812 AR Arnhem
Aanmeldperiode:
2018-10-03T15:00:00 2018-11-02T12:00:00

Let op: nadat u op de knop 'AANMELDEN' heeft gedrukt kan het even duren voordat de bevestiging hiervan bovenin uw scherm verschijnt.

Michael - 465px

Michael Meyer, senior adviseur bij Orange Otters Verandercommunicatie, vertelt hoe u interne verandercommunicatie gericht kunt inzetten om duurzame inzetbaarheid te stimuleren. Hij gaat hierbij in op twee thema’s:

  1. De betekenis van interne communicatietrends en de ontwikkelingen op het gebied van communicatietechnologie. Wat zijn de verschillen tussen generaties? Hoe bereik je medewerkers die vooral mobiel te bereiken zijn? Waarom is beleving zo belangrijk?
  2. Hoe je anno 2018 duurzame inzetbaarheid kunt stimuleren. Meyer schetst daarvoor de momenteel gangbare inzichten voor gedragsverandering en bespreekt welke interventies gebruikt kunnen worden naast de traditionele voorlichting en kennisoverdracht.

femke - 465px

Femke Mackenzie, Manager Marketing en Communicatie bij Indaver in Nederland, presenteert 'Indaver FIT'. Een integrale aanpak van duurzame inzetbaarheid, waar multidisciplinair aan gewerkt is en een gedegen voorbereiding aan vooraf gegaan is.

Indaver heeft een cultuuromslag in gang gezet om te komen tot een toekomstbestendige 'wendbare organisatie'. Ondernemerschap  en empowerment (zelfregie) bij medewerkers staan hierin centraal. Een wendbare organisatie bestaat uit wendbare medewerkers. Leidinggevenden ondersteunen hun medewerkers in de ontwikkeling tot wendbare medewerker, die de regie pakt over zijn/haar eigen loopbaan én het persoonlijke actieplan om dit te verwezenlijken.