Wij delen kennis en ervaringen

Column Reinier Rutjens: 'Wat een week!'

"De eerste week dat het coronavirus voor heel werkend Nederland heeft toegeslagen is voorbij. En we zijn er nog lang niet. Schattingen voor de duur van deze crisis variëren van een paar weken tot ruim een jaar. Welk beeld van deze bizarre week schiet als eerste bij je te binnen? Zijn het de lege straten in onze grote steden, de lege schappen in de winkels - waar normaal het wc-papier hoort te liggen - of misschien toch de plaatjes van lange rijen voor de coffeeshops met klanten, die nog even snel wat willen inslaan?"

Reinier 12 - 400 px

"De beleidsadviseurs en medewerkers van de WENB hebben net als de aangesloten bedrijven een hectische week achter de rug. De situatie veranderde continu en samen met onze leden hebben we geprobeerd de ontwikkelingen te duiden en vast te stellen welke acties vanuit de werkgeversvereniging noodzakelijk waren.

We hebben enorm veel mailtjes en telefoontjes van onze leden gehad, die ons om informatie vroegen. Daarbij hebben wij steeds gekeken welke informatie van direct belang was en welke zaken minder urgent waren of die slechts betrekking hebben op een gering aantal leden. Ook hebben we samen met onze strategische partners - werkgeversverenigingen, overheidsvertegenwoordigers in Den Haag en instanties zoals VNO-NCW en AWVN - gekeken hoe wij de belangen van onze leden zo goed mogelijk kunnen behartigen.

Het is nu nog volstrekt onduidelijk hoe deze crisis zich verder ontwikkelt en wat de impact daarvan zal zijn op onze maatschappij. Als WENB zullen wij in de komende weken blijven werken aan de belangenbehartiging en informatievoorziening voor onze leden.

Kijk daarvoor op de webpagina 'Corona Info' op onze website: een overzicht van de aan het coronavirus gerelateerde berichten, Q&A’s over vraagstukken die ons werden voorgelegd en diverse links naar informatie van de Rijksoverheid, het RIVM en onze strategische partners."

Reinier Rutjens

Bekijk onze 'Corona Info'

Deze webpagina wordt dagelijks tweemaal geüpdatet, rond 10.00 en 16.00 uur.