Wij delen kennis en ervaringen

Directeuren Diner 2018

De keynote speakers Doekle Terpstra (UNETO-VNI) en Aart Slagt (KLM) geven vanuit hun jarenlange ervaring antwoord op de vragen: "Hoe managen we cao-processen met vakbonden in steeds dynamischer omgevingen?” en “Hoe zal 'de polder' er over enkele jaren uit zien?" Directeuren van de bedrijven van de WENB en de WWb gaan in debat met cao-titanen over de arbeidsverhoudingen van de toekomst.

Villa Jongerius - banner 2 - 225 px hoog


Deze exclusieve bijeenkomst is bedoeld voor HR-directeuren en algemeen directeuren met HR in portefeuille.

PROGRAMMA
Doekle Terpstra en Aart Slagt delen hun visie en gaan samen met u in debat en op zoek naar de antwoorden op de gestelde vragen. Meer over de sprekers en hun bijdragen leest u onderaan deze pagina.

Reinier Rutjens sprak in de afgelopen maanden al over 'arbeidsverhoudingen van de toekomst' met:

  • Jurriën Koops (Directeur ABU)
  • Hans de Ruiter (HR Director, Heineken)
  • Jeroen Burger (Vice President Labor Relations, Ahold Delhaize)

Op 13 november tonen we u de video’s waarin zij hun visie geven en spreken daarover.

LOCATIE EN TIJDSTIP
We treffen elkaar op 13 november in het bijzondere Rijksmonument 'Villa Jongerius' in Utrecht. De ontvangst start om 16.30 uur, het programma begint officieel om 17.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Daarna is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie na te praten. De bijeenkomst sluit om 21.00 uur.

Adres
Villa Jongerius bevindt zich aan de Kanaalweg 64, 3527 KX te Utrecht. Op de website vindt u een routebeschrijving: www.villajongerius.nl 

De villa bevindt zich op loopafstand van station 'Utrecht Centraal'. Er is parkeergelegenheid op het eigen terrein.

Aanmelden
Wilt u deelnemen aan dit event, meldt u zich dan aan met behulp van het aanmeldingsformulier. Gebruikt u hiervoor de knop 'AANMELDEN', hieronder.

Eventuele bijzonderheden met betrekking tot uw aanwezigheid of dieetwensen kunt u het best per e-mail aan ons doorgeven.

Datum en tijdstip:
2018-11-13T16:30:00 2018-11-13T21:00:00
Locatie:
Villa Jongerius
Adres:
Kanaalweg 64 3527 KX Utrecht
Aanmeldperiode:
2018-09-20T17:00:00 2018-11-06T13:00:00

Let op: nadat u op de knop 'aanmelden' heeft gedrukt kan het even duren voordat de bevestiging hiervan bovenin uw scherm verschijnt.

KEYNOTE SPEAKERS

Doekle Terpstra is voorzitter van UNETO-VNI (vanaf 15 januari 2019: 'Techniek Nederland'). Hij was vele jaren het boegbeeld van de vakcentrale CNV. In 2005 stapte hij over naar het hoger beroepsonderwijs en was vijf jaar lang voorzitter van de HBO Raad. Sinds 2014 zet hij zich ook in als aanjager voor het Techniekpact, om het techniekonderwijs in Nederland naar een hoger plan te tillen.

Aart Slagt - 930 px staand

Aart Slagt is Executive Vice President HR & Industrial Relations bij KLM Royal Dutch Airlines. Als toonaangevend oerhollands bedrijf met een bijzondere dynamiek en uiteenlopende belangen van verschillende beroepsgroepen staat KLM continu in de publieke belangstelling. Het bedrijf onderhandelt met verschillende categorale vakbonden. Aart Slagt vertelt over dilemma’s en oplossingen rond de cao’s van KLM.

 JAARTHEMA

Tijdens dit Directeuren Diner presenteren wij de resultaten van onze inventarisatie van visies op de 'arbeidsverhoudingen van de toekomst'. We hopen op een levendige discussie, die nieuwe inzichten oplevert.

Uitdagend en inspirerend
Wat vinden de bedrijven van de WENB en de WWb van de huidige arbeidsverhoudingen en hoe kijken zij naar de toekomst?
Enkele conclusies uit onze enquête:

  • Er is behoefte aan bredere en betere vertegenwoordiging van alle werknemers
  • De wil om de samenwerking met sociale partners te versterken is aanwezig
  • Sector-cao’s als basis voor maatwerk op bedrijfsniveau (met de OR?)
  • Hoe krijgen we relevante thema’s op de cao-agenda?
  • Hoe zorgen we ervoor dat de arbeidsverhoudingen ‘future proof’ worden?

Denkt u met ons mee?
Wij hopen u op dinsdag 13 november in Utrecht te mogen begroeten.