Wij delen kennis en ervaringen

WENB P&O Themadagen 2018

Tijdens de P&O Themadagen 2018 gaan we verder in op het jaarthema: Arbeidsverhoudingen 2025; welke koers kies jij? We zoomen in op de arbeidsverhoudingen op bedrijfsniveau over de as werkgever - bestuurder - ondernemingsraad. Vanuit verschillende invalshoeken en instrumenten onderzoeken we hoe je invloed kunt uitoefenen op de arbeidsverhoudingen binnen het bedrijf. We bieden een afwisselend programma in een mooie mix van theorie en praktijk.

locatie 1 - 930 pxjpg

Hoe beïnvloeden de snel veranderende arbeidsmarkt, de vele verschillende vormen van flexibele arbeid en de diversiteit van arbeidsvormen en -wensen de arbeidsverhoudingen van nu en in de toekomst?

Met het jaarthema 'Arbeidsverhoudingen 2025; welke koers kies jij?' zoeken we samen met de leden naar de antwoorden op deze vragen.

Zoals u van ons gewend bent is er ruimschoots gelegenheid om uw netwerk uit te breiden en de banden met collega’s uit de sectoren van de WENB en de WWb te versterken.

Update 28 augustus
De beschrijving van het programma is uitgebreid en het is ook mogelijk om deel te nemen zonder overnachting of om slechts één dag deel te nemen. De tarieven vindt u onderaan deze pagina.

Aanmelden
Wilt u deelnemen aan dit event, meldt u zich dan aan met behulp van het aanmeldingsformulier. Gebruikt u hiervoor de knop 'AANMELDEN', hieronder.

Eventuele bijzonderheden met betrekking tot uw aanwezigheid of dieetwensen kunt u het best per e-mail aan ons doorgeven.

Datum en tijdstip:
2018-10-04T12:00:00 2018-10-05T15:30:00
Locatie:
Landgoed Zonheuvel, Paviljoengebouw
Adres:
Amersfoortseweg 98 3941 EP Doorn
Aanmeldperiode:
2018-07-11T14:00:00 2018-09-21T13:00:00

Programma

04-10-2018
12:00 - 18:00 uur Dag 1: Medezeggenschap - Vernieuwing en verbinding
Geef aan of u op de eerste dag aanwezig bent
05-10-2018
09:00 - 15:30 uur Dag 2: Samen veranderen
Geef aan of u op de tweede dag aanwezig bent

Voorzieningen

Overnachting
Wilt u overnachten op Landgoed Zonheuvel?
Diner (alleen op dag 1)
Geef aan of u van het diner gebruik wilt maken

Let op: nadat u op de knop 'aanmelden' heeft gedrukt kan het even duren voordat de bevestiging hiervan bovenin uw scherm verschijnt.

combi portretten 902 pxde gastsprekers v.l.n.r. Eric Sijbesma, Coby Franken, Jaap Peters en Arthur Hol


Het programma

Hieronder volgt een beknopte beschrijving van de bijdragen van onze gastsprekers. Tijdens deze P&O Themadagen gaan we aan de slag met 'Medezeggenschap - Vernieuwing & Verbinding' en 'Samen Veranderen'.

DAG 1: MEDEZEGGENSCHAP: VERNIEUWING & VERBINDING

'Nieuwe vormen van (mede)zeggenschap'
Coby Franken is trainer en adviseur bij SBI Formaat, dat trainingen over medezeggenschap verzorgt voor ondernemingsraden. Zij behandelt de vernieuwing van medezeggenschap vanuit het perspectief van de werkgevers. Wat zijn de uitgangspunten voor vernieuwing van medezeggenschap? Welke trends op het gebied van medezeggenschap zijn er en welke voorbeelden zien we in de praktijk? Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de organisatie en de rol van HR?

'Verbinding maken met medezeggenschap'
Hoe maak je verbinding met je medezeggenschap? Wat kun je zelf doen om invloed uit te oefenen, om je doel te bereiken? Eric Sijbesma van de NLP Academie vertelt hoe je de methode 'Neuro Linguistisch Programmeren' (NLP) kunt inzetten om dingen te veranderen, een sfeer van vertrouwen en betrokkenheid te creëren en doelgericht te werken met anderen. Deze techniek kun je als HR-professional inzetten voor verhelderende en natuurlijke communicatie binnen je organisatie.

DAG 2: SAMEN VERANDEREN

'Rijnlands veranderen'
Een lezing van organisatieactivist Jaap Peters over 'Rijnlands veranderen'. Hij is organisatiekundige, medeoprichter DeLimes/Nieuw Organiseren en gastdocent. In het Rijnlandse model vallen doel en middel samen, gaat het proces sneller, wordt het resultaat duurzamer en het werk een stuk leuker. Het is gericht op samenwerking. Rijnlands veranderen gaat minder schoksgewijs. Door elke dag een klein stapje te zetten, ontstaat een continue stroom van verandering. We horen wat het model inhoudt en wat er nodig is om Rijnlands te veranderen.

'Samensturing in Verandering'
Arthur Hol is advocaat en organisatiepsycholoog. Tijdens zijn lezing schenkt hij aandacht aan verschillende facetten van veranderingsprocessen: 'veranderen van A naar B, via B', 'de onderstroom boven halen', 'iedereen heeft een plek' en 'elke stem mag gehoord worden'. Hij laat zich inspireren door het gedachtegoed van Conscious Contracting, Nieuw Organiseren, Frederic Laloux, Waarderend Veranderen en Theorie U.

Deze benaderingen hebben gemeenschappelijk dat je na elke stap in een traject reflecterend en doorvoeld samen besluit wat de volgende stap is. En dat je vooraf niet weet wat de volgende stap behelst, maar dat je openstaat voor een richting die je gezamenlijk gaat kiezen.

'Voorbeelden van vernieuwende medezeggenschap'
Tijdens deze bijdrage komen diverse voorbeelden van vernieuwende medezeggenschap aan bod. Tientallen ondernemingsraden zijn aan de slag gegaan met vernieuwing van medezeggenschap. Waarom, hoe en wat levert de vernieuwende medezeggenschap op? De medezeggenschap van Stedin neemt ons mee in de wijze waarop zij dit hebben georganiseerd.

'Deep Democracy'
Coby Franken verzorgt een inleiding over de gedachte van 'Deep Democracy'. In elk bedrijf of team is er een bepaalde dynamiek. Wanneer mensen zich niet gehoord voelen of ideeën ingaan tegen het meerderheidsstandpunt gaat het wringen. Deze onderstroom komt meestal niet boven. Deep Democracy haalt deze onderstroom boven water. Besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Geen compromis, maar werkelijke consensus zonder te polderen. Conflicten aangaan en oplossen hoort daarbij, er wordt niet omheen gedraaid. Afsluitend voeren wij met elkaar een gesprek 'op voeten' over Deep Democracy en medezeggenschap.

Kosten van deelname
De kosten voor een tweedaags arrangement inclusief overnachting op Landgoed Zonheuvel bedragen 500 euro.
De kosten voor deelname aan twee dagen zonder overnachting bedragen 375 euro.
De kosten voor deelname aan 1 dag bedragen 275 euro.

Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw.
Deze bijeenkomst is uitsluitend toegankelijk voor leden van de WENB en de WWb.

U komt toch ook?
Wij hopen u op 4 en 5 oktober te mogen begroeten in Doorn.

De locatie

Landgoed Zonheuvel is het Huis van de Arbeidsverhoudingen. Het huis waar werknemers, ondernemingsraden, werkgevers, HR, onderwijs, wetenschap en politiek elkaar vinden.

locatie 2 -930 px

Een prima locatie om met ons jaarthema aan de slag te gaan. Hotel en conferentieoord Landgoed Zonheuvel is schitterend gelegen op Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in de Kaapse Bossen van Doorn, op 5 minuten rijden van de A12. De locatie biedt voldoende gratis parkeerplaatsen.