Wij delen kennis en ervaringen

Training 'Innovatie & Subsidies' (geannuleerd)

Op donderdagmiddag 18 oktober 2018 organiseert de WENB een training, gericht op het verwerven, uitvoeren en verantwoorden van innovatiesubsidies. Het kan voor organisaties aantrekkelijk zijn om externe financieringsbronnen te verwerven, om daarmee innovaties te realiseren. De training is bedoeld voor projectleiders en medewerkers van innovatieprojecten.

Value_case

NASCHRIFT 9 OKTOBER 2018
Helaas kan deze training niet doorgaan vanwege bijzondere omstandigheden bij de trainers. Heeft u zich in januari of voor deze datum aangemeld, dan ontvangt u nader bericht. In 2019 zal de training alsnog gepland worden, mogelijk iets anders van opzet.

Waarom deze training?

Bij de ontwikkeling van uw innovatie of het opzetten van een project is het van belang om vroegtijdig de benodigde financiële middelen te identificeren. Welke investering is nodig? In welk deel van het benodigde kapitaal voorziet uw organisatie zelf en hoe zit het met de aanvullende middelen? Zijn er subsidies verkrijgbaar? En hoe sluiten deze aan bij uw plannen?

In Nederland zijn er al ongeveer 2.000 (overheids)regelingen (subsidies, financiële ondersteuning e.a. vergoedingen) op nationaal, regionaal en Europees niveau. Het loont dan ook om te onderzoeken of een subsidie te koppelen is aan een innovatieproject.

Inhoud van de training

Op 18 oktober a.s. wordt dit onderwerp uitgediept, in samenwerking met deskundigen van de Subsidie Expertise Groep (SEG). In de training krijgt u antwoord op vragen als:

  • Hoe komt u erachter welke innovatiesubsidies er beschikbaar zijn en waar u daarvoor een aanvraag kunt indienen?
  • Hoe maakt u de verbinding tussen uw innovatieproject en de subsidieregeling?
  • Hoe komt u tot een succesvolle aanvraag?
  • Als u een positieve beschikking ontvangt op uw subsidieaanvraag, hoe organiseert u dan intern uw innovatieproject?
  • Wat komt erbij kijken als u een subsidie moet gaan verantwoorden?

Kortom: het doel is de deelnemers kennis en concrete handvatten aan te reiken, waarmee zij zelfstandig innovatie- en subsidiegerelateerde kansen kunnen benutten.

Programma

12.30 uur: inloop met een broodje

13.00 uur: start training

16.15 uur: einde training

Kostenloze training voor leden

Deze training is exclusief voor de leden van de WENB en de WWb. Aan deelname aan deze training zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Wilt u zo vriendelijk zijn om voor uw aanmelding gebruik te maken van het aanmeldingsformulier op onze website? U opent dit formulier met behulp van de knop 'AANMELDEN', hieronder.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marco Sassen, beleidsadviseur van de O&O fondsen.

Datum en tijdstip:
2018-10-18T12:30:00 2018-10-18T16:30:00
Locatie:
Bureau WENB/WWb
Adres:
Utrechtseweg 310, gebouw B-42 6812 AR Arnhem
Aanmeldperiode:
2018-07-03T16:00:00 2018-10-12T12:00:00

Let op: nadat u op de knop 'AANMELDEN' heeft gedrukt kan het even duren voordat de bevestiging hiervan bovenin uw scherm verschijnt.