Wij delen kennis en ervaringen

Online webinar 'AVG en privacy'

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is sinds 25 mei 2018 van kracht. Na de tumultueuze start lijken de bedrijven in onze sectoren inmiddels wel gewend aan de strengere maatregelen om de privacy van mensen te beschermen. Maar wat zijn hun ervaringen? Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op activiteiten zoals het vergaren of verstrekken van data, waarbij extra scherp gelet moet worden op de AVG.

Twee jaar geleden was de 'Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) een hot topic voor bedrijven en instellingen maar hoe gaat het nu? En wat heeft AVG de leden van de WENB en de WWb gebracht? Het doel van deze bijeenkomst is tweeledig: we maken de balans op en bieden handvatten om praktijkvraagstukken op een verstandige en efficiënte manier aan te pakken.

foto Judith Zweistra en Bernold Nieuwsteeg

Wij hebben twee experts gevraagd om hun ervaring en deskundigheid over de AVG met ons te delen:

Bernold Nieuwsteeg, voor de meesten bekend door zijn werkzaamheden voor 'CrossOver'; hij is gepromoveerd op Cybersecurity en de AVG.

En Judith Zweistra; zij adviseert bedrijven over concrete AVG-vraagstukken en over informatie- en beveiligingsbeleid. Ook is zij Functionaris Gegevensbescherming voor diverse onderwijsinstellingen.

Buiten de laatste inzichten zullen Bernold en Judith ook vragen en AVG-casussen van de leden beantwoorden.

Tijdens dit interactieve webinar zal worden teruggekeken, maar vooral ook vooruit. Wat moet je bijvoorbeeld doen als blijkt dat er in jouw organisatie een data-lek is aangetoond? Ben je verplicht om bij de verantwoording van je subsidieproject gegevens van medewerkers aan te leveren? Wanneer moet je een zogenaamde verwerkersovereenkomst afsluiten en wanneer hoeft dit niet?

Doelgroepen
De bijeenkomst is interessant voor iedereen die binnen een organisatie maatregelen moet treffen om de AVG na te leven.

Techniek
Voor dit webinar gebruiken we het systeem 'GoToMeeting'. Het verdient aanbeveling om de deelnamelink van tevoren te testen, om te bekijken of het inloggen soepel verloopt: https://www.gotomeet.me/amsterdambookings/wenb (het wachtwoord ontvang je per e-mail)

Meer weten of heb je een vraag voor de experts?
Stuur je vraag voor 15 september 2020 per e-mail aan Marco Sassen. Ook voor vragen over het webinar of de introductie van collega's kun je bij hem terecht.

Wil je zo vriendelijk zijn om voor je aanmelding gebruik te maken van het aanmeldingsformulier?
Je opent dit formulier met behulp van de knop 'AANMELDEN', hieronder.

Datum en tijdstip:
2020-09-22T10:00:00 2020-09-22T11:30:00
Locatie:
Online (webinar)
Adres:
Aanmeldperiode:
2020-01-13T17:30:00 2020-09-22T11:30:00

Let op!
Nadat je op de knop 'aanmelden' hebt gedrukt kan het even duren voordat de bevestiging hiervan bovenin het scherm verschijnt.