Wij delen kennis en ervaringen

HARRIE-methodiek, ook voor statushouders! (O&O fonds)

Op donderdagmiddag 9 mei organiseren het O&O fonds GEO en CNV Jongeren samen een bijeenkomst voor professionals die statushouders voor hun organisatie aannemen en/of begeleiden. Tijdens deze themamiddag leggen vertegenwoordigers van bedrijven die deze al toepassen uit hoe de methodiek van 'HARRIE' werkt en delen hun ervaringen met u. De methodiek, ontwikkeld door CNV Jongeren in samenwerking met 'Enspiratie',  is bedoeld om de arbeidsparticipatie van jongeren met een arbeidsbeperking te bevorderen. Deze wordt inmiddels ook met succes ingezet voor statushouders.

HARRIE homepagebeeld - 930px

Door de aangetrokken economie zijn er steeds meer banen beschikbaar, maar bepaalde doelgroepen, zoals statushouders, profiteren hier minder van dan anderen. Zij zijn vaker werkloos. Onderzoeken en signalen uit het werkveld wijzen erop dat er verschillende redenen zijn waarom deze jongeren moeilijker aan het werk komen. Jonge statushouders hebben weinig kennis over het onderwijssysteem en de arbeidsmarkt in Nederland, missen de "Nederlandse werknemersvaardigheden" en hebben geen ondersteunend (professioneel) netwerk.

De door CNV jongeren ontwikkelde methodiek om arbeidsparticipatie van jongeren met een arbeidsbeperking te bevorderen wordt inmiddels ook met succes ingezet voor de doelgroep statushouders. Bedrijven in de sector GEO kunnen ook gebruikmaken van deze aanpak en daar hun voordeel mee doen.

Lees meer over Project 'HARRIE' op de website van CNV

Bekijk ook de website 'Ik ben HARRIE': Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk

AANMELDEN

Wilt u zo vriendelijk zijn om voor uw aanmelding gebruik te maken van het aanmeldingsformulier? U opent dit formulier met behulp van de knop 'AANMELDEN', hieronder.

Datum en tijdstip:
2019-05-09T13:30:00 2019-05-09T16:30:00
Locatie:
CNV
Adres:
Tiberdreef 4 3561 GG Utrecht
Aanmeldperiode:
2019-04-11T14:30:00 2019-05-07T12:00:00

Let op: nadat u op de knop 'AANMELDEN' heeft gedrukt kan het even duren voordat de bevestiging hiervan bovenin uw scherm verschijnt.

CNV Jongeren logo

Meer weten?
Heeft u vragen over de aanmelding, mailt u dan met de projectorganisatie van HARRIE (CNV Jongeren).

Voor vragen over de betrokkenheid van het O&O fonds GEO kunt u contact opnemen met Marinika Knoef.