25 oktober 2021

WENB zoekt een Adviseur Werkgeverszaken

De WENB behartigt werkgeversbelangen in energie, telecom, recycling en milieu.

WENB-c 765x300px

Ben jij die ervaren adviseur die op zoek is naar een dynamische functie met veel ruimte voor ontwikkeling en vernieuwing?

Binnen de Werkgeversvereniging WENB staan onze leden centraal. Hun werkgeversbelangen behartigen wij. Onze leden - zo’n 100 bedrijven in de sectoren energie, telecom, recycling en milieu - zijn sterk in beweging. Dat geldt ook voor onze verenigingsorganisatie. Als WENB ontwikkelen wij met de leden de oplossingen voor de uitdagingen van werkgevers van vandaag én morgen. Oplossingen op het gebied van de arbeidsmarkt, arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden.

Ben jij die adviseur die deze veranderingen aan ziet komen, maar ook initieert en aanjaagt? En die ervoor zorgt dat de nieuwe oplossingen een antwoord zijn op de vragen van onze leden?

Als vereniging staan wij voor verbinding. Wij zijn een kennisknooppunt: betrouwbaar, betrokken en deskundig. De leden kunnen op ons bouwen. Dat is onze basis. Maar er is meer: de snel veranderende wereld van onze leden en van werkgeverschap vraagt om vernieuwing, daadkracht en impact op onze omgeving. Daar werken wij elke dag hard aan. Help jij mee?

Hoe ziet de functie eruit?
Adviseur werkgeverszaken WENB is een dynamische functie met veel ruimte voor ontwikkeling en vernieuwing. Het werkveld is voortdurend in beweging en er zijn veel partijen bij betrokken. Samen met onze leden vertalen we de trends in de markt, de wet- en regelgeving en de veranderingen bij onze leden, door naar eigentijdse arbeidsvoorwaarden en goede arbeidsverhoudingen.

Wat ga je doen?

Alles wat er bij een werkgeversvereniging komt kijken. Afwisselend werk. Jij bent de spil van de vereniging voor een sector. Een greep uit de belangrijkste taken en rollen:

  • Je ondersteunt de werkgevers in het cao-proces, zowel inhoudelijk als procesmatig en ontwikkelt werkgeversbeleid;
  • Je werkt aan kennisdeling, innovatieve strategieën en ideeën voor toekomstig beleid. Je weet wat er speelt en weet de nieuwste inzichten naar de praktijk van onze leden te vertalen en haalt daarbij ervaringen bij de werkgevers op. Je deelt je visie en ideeën via netwerken, blogs en columns;
  • Je organiseert Webinars en bijeenkomsten op actuele en relevante thema’s;
  • Je bent vraagbaak voor de HR-afdelingen van de leden van een sector en op een specifiek beleidsterrein;
  • Je organiseert de Arbo catalogi van onze sectoren en de overlegstructuur daaromheen.

En wat neem je mee?

  • Je werkt binnen een vereniging aan collectieve werkgeversbelangen. Dat betekent dat je goed kunt samenwerken:
    - samen met de leden, onze klanten. Je weet wat er speelt en weet onze leden te (ver)binden aan de vereniging. Je kunt schakelen op alle niveaus;
    - samen met stakeholders zoals de vakbonden waarmee de cao-onderhandelingen worden gevoerd. Of externe partijen die in opdracht van de WENB-projecten uitvoeren. Dat vraagt ook dat je tegen een stootje kan zo nu en dan. Je bent rolvast;
    - samen met je collega’s. Wij willen natuurlijk een leuke collega die weet hoe je samen het verschil kan maken voor onze leden;
  • Je weet hoe je je werk moet organiseren en hoe de regie te houden;
  • Je bent een van de gezichten van de WENB. Je draait je hand er niet voor om op het podium te staan en het werkgeversbelang te delen;
  • Je hebt al ervaring in een vergelijkbare rol en weet dat het soms kan schuren en ook hoe je dat oplost;
  • Je hebt academisch werk- en denkniveau;
  • Dit alles kan natuurlijk alleen als je passie hebt voor ons werkveld Arbeid!

Wat bieden wij je?

We werken uiteraard hybride. We zien elkaar zo’n twee keer per week op kantoor in Arnhem. We bieden een contract voor een jaar, met de intentie voor een vaste aanstelling, met:

  • een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een marktconforme beloning;
  • een team dat bewijst dat hard werken en gezelligheid prima samengaan.

Herken je je in dit profiel, dan ontvangen we graag voor 29 november 2021 je CV via Fred Teerink (HR-adviseur). Voor meer informatie kun je contact opnemen met Reinier Rutjens, (directeur): (06) 832 223 76.