WERKGEVERSVERENIGING VOOR BEDRIJVEN IN ENERGIE, TELECOM, RECYCLING EN MILIEU

Wij delen kennis en ervaringen

Persconferentie 18 juni: weer vaker naar kantoor!

Het aantal coronabesmettingen daalt gestaag en er worden steeds minder mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis. Daarom zijn er minder maatregelen nodig. Vanaf 26 juni 2021 mag er weer meer en kunnen we ook vaker naar kantoor.

WENB_3-corona

Het handhaven van de basisregels blijft belangrijk, want het coronavirus is nog niet weg. Dat geldt voor iedereen, ook voor degenen die inmiddels gevaccineerd zijn.

Minder thuiswerken
We mogen weer vaker naar kantoor voor werk. Werk je vier dagen per week, dan mag je twee dagen naar kantoor. De helft van de tijd werk je dus nog thuis. Houd op kantoor wel anderhalve meter afstand, ook in liften, gangen, op trappen en in de kantine.

De basisregels op een rijtje
Onderstaande regels blijven ook tijdens het werk van belang:

  • Houd anderhalve meter afstand van anderen;
  • Was vaak je handen;
  • Blijf thuis en laat je testen als je klachten ervaart.

Groepen buiten en reizen
Buiten mag je met meer mensen samen zijn, bijvoorbeeld in het park of op een bedrijfsterrein. Er zijn geen regels meer voor het aantal mensen in groepen. Je hoeft buiten geen mondkapje op, maar houd wel anderhalve meter afstand.

Een mondkapje is alleen binnen verplicht, op plekken waar anderhalve meter afstand houden niet mogelijk is. Bijvoorbeeld in de trein of bus en op stations. Een mondkapje blijft ook verplicht op luchthavens en in vliegtuigen.

Meer weten?
Voor meer informatie verwijzen we naar de website van de Rijksoverheid.