WERKGEVERSVERENIGING VOOR BEDRIJVEN IN ENERGIE, TELECOM, RECYCLING EN MILIEU

Wij delen kennis en ervaringen

Premier Rutte bezoekt milieustraat WENB-lidbedrijf HMS in Den Haag

Op 29 april 2020 bezocht premier Rutte de milieustraat van HMS (Haagse Milieu Services) en zag zelf hoe druk het daar is. Hij sprak daarbij zijn waardering uit voor de medewerkers van HMS, voor hun werk in deze coronacrisis. Sabina Molenaar, HR-manager, vertelt hoe HMS met de coronacrisis omgaat.

HMS lunch 1 - 930px

Sabina Molenaar gaat iedere dag 'gewoon' naar kantoor, waar zij als MT-lid deel uitmaakt van het corona-crisisteam. Elke ochtend bespreekt dit crisisteam het laatste nieuws en de acties. Daarvan wordt een nieuwsbericht voor alle collega’s geplaatst op de publicatieborden, zodat iedereen op de hoogte is van de laatste stand van zaken binnen HMS.

Sabina: "Het vraagt wel extra tijd, maar je krijgt er veel voor terug. We willen dat iedereen veilig werkt en veilig kan werken. Op de werkplek zijn de veiligheidsmaatregelen van het RIVM doorgevoerd. Zo zijn markeringen voor de 1,5 meter afstand aangebracht. De routes worden zoals altijd gereden. Wel met de nodige aanpassingen om de onderlinge afstand te bewaren. Maar vooral op de milieustraat is het drukker dan ooit. De aanvoer van grondstoffen is nu significant meer. Van de week kwam Mark Rutte zelf een kijkje nemen."
 
Bekijk de video van RTL Nieuws: 'Rutte steekt vuilnismannen een hart onder de riem'

"Samen moeten we het doen"

Sabina Molenaar: "Speciaal voor de collega’s organiseert HMS elke week een lekkere lunch, buiten op het terrein. Omdat we nu wat extra’s voor hen willen doen, om onze trots te tonen aan onze afvalhelden.

Een lokale ondernemer komt op locatie koken. Een klein gebaar richting de collega’s en zo helpen we ook onze lokale ondernemers. We weten niet hoe lang het nog gaat duren, maar het is belangrijk dat we aandacht blijven houden voor deze bijzondere situatie."