WERKGEVERSVERENIGING VOOR BEDRIJVEN IN ENERGIE, TELECOM, RECYCLING EN MILIEU

Wij delen kennis en ervaringen

Vaste reiskostenvergoedingen mogen uitbetaald worden tot 1 februari 2021

In tegenstelling tot eerdere berichten mogen de vaste reiskostenvergoedingen die met een medewerker zijn overeengekomen voor 13 maart 2020 nog tot 1 februari 2021 worden uitbetaald.

WENB_5-fiscaal

In ieder geval tot 1 februari 2021 mogen bestaande vaste reiskostenvergoedingen door de werkgever nog onbelast worden vergoed. Ook al worden deze reiskosten als gevolg van het thuiswerken niet meer (volledig) gemaakt. Voorwaarde is dat het vaste vergoedingen betreft die al voor 13 maart 2020 door de werkgever werden toegekend.

Eerder had de Belastingdienst aangegeven dat de vaste reiskostenvergoedingen per 1 januari 2021 moeten worden aangepast op basis van het feitelijke patroon woon werkverkeer. Een medewerker die bijvoorbeeld als gevolg van de coronacris alleen nog maar vanuit huis werkt en niet op kantoor krijgt, zou vanaf 1 januari 2021 geen vaste vergoeding voor woonwerkverkeer meer mogen ontvangen. Deze door de Belastingdienst aangekondigde maatregel wordt dus nu met één maand uitgesteld tot 1 februari 2021.

In januari 2021 komt het kabinet terug op hoe het na 1 februari 2021 om wil gaan met de onbelaste vaste reiskostenvergoedingen.

Bron: Belastingdienst