Wij delen kennis en ervaringen

Start onderzoek naar CrossOver voor administratief personeel

De verenigingen WENB en WWb geloven in samenwerken aan innovatie volgens de methode van CrossOver. Daarom ondersteunt zij nu het onderzoek naar een CrossOver voor mensen in administratieve functies.

Reinier Rutjens, directeur van de WENB en initiator van CrossOver: "Met CrossOver gaan we over de grenzen van onze bedrijven heen en ontwikkelen medewerkers van verschillende bedrijven oplossingen voor gezamenlijke problemen binnen onze branches. Omdat mensen in administratieve functies in onze branches tegen soortgelijke problemen aanlopen, ben ik erg benieuwd naar de mogelijkheden voor een CrossOver voor deze doelgroep.”

Opzet van het onderzoek
Het onderzoek loopt van april tot november 2017. Dit verkennend onderzoek heeft tot doel om de behoefte naar een CrossOver voor administratieve functies verder te onderzoeken, en met een advies te komen over wat voor structuur zo’n CrossOver dan zou moeten hebben. In de eindrapportage wordt de volgende vraag beantwoord: is er behoefte aan een CrossOver voor administratieve functies en zijn hier verschillen te zien per sector en grootte van de organisatie? Belangrijk is in elk geval dat de CrossOver voor administratief personeel voor zowel de deelnemers als de organisaties meerwaarde moet opleveren.

Ontwikkeling van CrossOver in de afgelopen jaren
CrossOver startte in 2014 met edities voor young professionals. In 2015 kwam tijdens gesprekken met verschillende organisaties de behoefte naar voren aan een ander type CrossOver, een voor ‘Experienced Professionals’ en ‘Uitblinkers in de operatie’. Inmiddels zijn er CrossOvers voor young, experienced professionals en uitblinkers in de operatie.

De edities zijn succesvol: er is een netwerk gevormd, de deelnemers hebben er veel van geleerd en ideeën zijn overgenomen. Meerdere organisaties die participeren of willen gaan participeren in CrossOver vroegen zich af of de doelgroep verbreed kan worden met administratief personeel. Daarom start nu dit onderzoek naar de behoeften van de administratieve medewerkers en hun organisaties.

Meer informatie over CrossOver
Wilt u meer weten of heeft u een idee dat u wilt delen? Neemt u dan contact op met Josje Damsma: telefoon (06) 449 059 57