Wij delen kennis en ervaringen

Themabijeenkomst 'Mensen maken de transitie' - GEANNULEERD

Op 19 maart 2020 organiseert de WENB, in samenwerking met Alliander en de O&O fondsen, een bijeenkomst die in het teken staat van de uitdagingen rond het Klimaatakkoord: 'Mensen maken de transitie - de uitdaging te lijf op de arbeidsmarkt!'

Deze bijeenkomst is GEANNULEERD; een nieuwe datum wordt spoedig bekendgemaakt.

Fotobalk sprekers - 620 x 300pxLinks: Wout Plevier, rechts: Martha van den Hengel

Vorig jaar hebben vijfentwintig landelijke partijen uit het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en de vakbonden de intentieverklaring 'Mensen maken de transitie' ondertekend.

Hiermee willen zij voldoende vakkrachten interesseren voor aantrekkelijke en leerrijke banen, maar ook inhaken op de voortdurende ontwikkeling van technologie, werkprocessen en vaardigheden van mensen.

Het 'lerend vermogen', dat moet ontstaan tussen de deelnemers aan wijkgerichte projecten, moet ook worden overgedragen aan woonwijken die pas later van het gas af gaan - daar zijn ook andere partijen aan het werk. Zo ontstaat een steeds slimmere aanpak. 

Die aanpak vraagt om stimuleren van (intersectorale) mobiliteit en het gericht betrekken en opleiden van werkzoekenden, ook die met een afstand naar werk. Het is daarbij nodig om over (wijkgerichte) projecten heen lerend vermogen te organiseren, maar ook continuïteit en kwaliteit voor de mensen die daaraan werken. In de eerste week van februari besprak het kernteam van 'Mensen maken de transitie' het projectplan met alle deelnemende partijen, onder het bezielende oog van Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER.

PROGRAMMA

Martha van den Hengel is Kwartiermaker Uitvoering Regionale Energietransitie bij Alliander, voorzitter van het kernteam 'Mensen maken de transitie' en voorzitter van Stichting Mijn Aansluiting. Zij vertelt over de aanpak 'Wijken van het gas af': "Hoe vinden we geschikte technici en hoe betrekken we mensen uit de wijk bij het werk?" Ze gaat in op de vragen:

  • Hoe organiseer je een 'lerend vermogen' in een wijk?
  • Hoe borduur je daarop voort in een volgende wijk?
  • Wat gebeurt er al aan sociale innovatie in de wijk?
  • Hoe kunnen we succesvolle projecten daarin verder helpen?

Wout Plevier, bedenker van de SLiM!-aanpak ondersteunt medewerkers hoe zij het beste vitaal en succesvol kunnen leven en werken vanuit hun natuurlijke talenten en voorkeuren. Hoe bereik je vitaal en stressloos goede resultaten en hoe werk je effectief (samen)? Hij leert organisaties hun performance op een juiste manier te stimuleren en ambassadeurs te creëeren die trots zijn op hun organisatie.

13.30 - 14.00 uur: inloop en ontvangst met koffie
14.00 - 15.00 uur: bijdrage 'Mensen maken de Transitie' door Martha van den Hengel (Alliander)
15.00 - 15.15 uur: korte break
15.15 - 16.15 uur: bijdrage 'Een andere kijk op werven' door Wout Plevier (SLiM!)
16.15 - 17.00 uur: afsluiting met drankje

Meer weten?
Heeft u vragen over deze bijeenkomst, neemt u dan contact op met Marinika Knoef, programmanager 'Future Fit' bij de O&O fondsen.

Wilt u zo vriendelijk zijn om voor uw aanmelding gebruik te maken van het aanmeldingsformulier? U opent dit formulier met behulp van de knop 'AANMELDEN', hieronder.

Datum en tijdstip:
2020-03-19T13:30:00 2020-03-19T17:00:00
Locatie:
(afgelast, nieuwe datum volgt)
Adres:
Aanmeldperiode:
2020-02-11T17:30:00 2020-03-11T17:00:00

Let op!
Nadat u op de knop 'aanmelden' heeft gedrukt kan het even duren voordat de bevestiging hiervan bovenin uw scherm verschijnt.