Wij delen kennis en ervaringen

WENB Jaarcongres 2018

Ons congres staat dit jaar in het teken van de 'arbeidsverhoudingen van de toekomst'. De wereld van werk is in transitie: een snel veranderende arbeidsmarkt, banen en functies verdwijnen, verschillende vormen van flexibele arbeid en de diversiteit van arbeidsvormen en -wensen ontstaan. Hoe beïnvloeden deze ontwikkelingen de arbeidsverhoudingen van nu en in de toekomst? Welke trends en ontwikkelingen zien wij? Hoe ziet het beeld van de 'Arbeidsverhoudingen 2025' eruit? Met wie, hoe en welke arbeidsvoorwaardelijke afspraken maken we dan?

Combifoto sprekers jaarcongresV.l.n.r.: Paul de Beer, Ingrid Thijssen en Albert Martens

Lees de impressie van het jaarcongres

Op de bakermat van de arbeidsverhoudingen, waar de pioniers van de vakbeweging destijds de handen ineen sloegen en zich hard maakten voor de belangen van werknemers, komen wij samen om scenario's voor de toekomst te verkennen. We hopen op uw inhoudelijke bijdrage te mogen rekenen. Dan hijsen we samen de zeilen en bepalen we de beste koers naar de toekomst.

We hebben drie 'keynote speakers' bereid gevonden hun visie op de arbeidsverhoudingen van de toekomst te geven:

  • Paul de Beer, bekend publicist en Henri Polak Hoogleraar voor arbeidsverhoudingen aan de Universiteit van Amsterdam, verbonden aan het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS) en directeur van het Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging, 'De Burcht'.

  • Albert Martens is Senior Advisor, Global Labor Relations bij IKEA. Hij is verantwoordelijk voor de employee relations binnen de IKEA Group wereldwijd (45 landen, 130.000 werknemers). Hij richt zich op de mondiale strategie van IKEA voor arbeidsverhoudingen (zowel met vakbonden als met ondernemingsraden) en arbeidsvoorwaarden.

  • Ingrid Thijssen is CEO van Alliander en voorzitter van de WENB. In 2016 werd zij uitgeroepen tot 'Topvrouw van het Jaar'. Zij maakt zich al jaren hard voor de energietransitie die van groot maatschappelijk belang is. Het bestaande en groeiende tekort aan technici ziet zij daarom als een maatschappelijk probleem, waarvoor bedrijven, overheden en het onderwijs gezamenlijk nieuwe oplossingen moeten vinden.

Welke koers kies jij?
Tijdens het congres presenteren we de opinies van onze leden en stakeholders, maar ook innovatieve good practices uit de omgeving. Samen met onze leden verkennen we dit jaar de routes die leiden naar de ‘Arbeidsverhoudingen van de toekomst’. Ons jaarthema is dan ook: ‘Arbeidsverhoudingen 2025: welke koers kies jij?’

Programma (let op: gewijzigde tijden!)
De invulling van het programma wordt binnenkort bekend. Het congres duurt van 11.30 tot 16.00 uur. De inloop is vervroegd: vanaf 11.00 uur. We sluiten de middag af met een netwerkborrel, die rond 16.30 uur eindigt.

In de ochtend vindt de Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats; de leden van de WENB ontvangen hiervoor een uitnodiging.

09.30 - 10.00 uur: ontvangst voor algemene ledenvergadering (ALV) met koffie
10.00 - 11.00 uur: algemene ledenvergadering WENB (alleen voor leden, op uitnodiging)
11.00 - 11.30 uur: inloop voor WENB Jaarcongres (ook voor leden WWb) met koffie en gebak
11.30 - 11.40 uur: opening Jaarcongres en inleiding door Reinier Rutjens
11.40 - 12.15 uur: bijdrage Ingrid Thijssen (voorzitter WENB, ceo Alliander)
12.15 - 12.45 uur: presentatie van enquêteresultaten en interactie o.l.v. Reinier Rutjens
12.45 - 13.30 uur: lunchpauze
13.30 - 15.30 uur: bijdragen van Paul de Beer (UvA) en Albert Martens (Ikea), presentatie van enquêteresultaten en interactie o.l.v. Reinier Rutjens
15.30 - 16.00 uur: optreden mystery guests (!)
16.00 - 16.30 uur: afsluitende netwerkborrel

Historische locatie
Ons congres vindt plaats op een historische locatie, 'De Burcht' (een gebouw van Berlage) in Amsterdam. Dit markante gebouw is het oudste vakbondsgebouw van Nederland; het is gebouwd als het bondskantoor van de eerste Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond, de eerste moderne landelijke vakbond in Nederland. Later deed het dienst als als vakbondsmuseum. Momenteel is het Wetenschappelijk Bureau van de Vakbeweging er gevestigd.

Parkeren
'De Burcht' is goed bereikbaar met het openbaar vervoer; u vindt een routebeschrijving op de website van de locatie.

Komt u met de auto, dan kunt u parkeren bij dierentuin 'Artis', die zich aan het einde van de straat bevindt. Er worden geen garanties afgegeven voor een parkeerplaats voor alle gasten, maar doorgaans is er voldoende ruimte. De WENB zorgt voor uitrijkaarten.

Datum en tijdstip:
2018-06-07T11:00:00 2018-06-07T16:30:00
Locatie:
'De Burcht'
Adres:
Henri Polaklaan 9 1018 CP AMSTERDAM
Aanmeldperiode:
2018-03-27T15:00:00 2018-06-05T13:00:00

Let op!
Nadat u op de knop 'aanmelden' heeft gedrukt kan het even duren voordat de bevestiging hiervan bovenin uw scherm verschijnt.

combifoto De Burcht Amsterdam